Bezárás

Keresés

Bezárás

„Nekem a divat a biztonságos otthont is szimbolizálja...” – Interjú Áldott Rebekával

Rebeka az asalon.hu első gyakornoka volt, aki ráadásul távmunkában bizonyította elköteleződését, szorgalmát és precizitását. A születésnapját ma ünneplő, fiatal diáklány az interjú elkészülte óta a Between márka gyakornoka lett. Bízunk benne, hogy a jövőben lesz még alkalmunk az asalon.hu projektjeiben is együtt dolgozni vele.

Rebeka a kérdéseket írásban kapta és válaszolta meg.

Meséld el, mikor és hogyan csatlakoztál az asalon.hu csapatához?
Az asalon.hu-hoz 2016 szeptemberében kerültem. Nagyjából az oldal indulásakor tudatosult bennem, hogy komolyabban szeretnék foglalkozni a divattal. Ekkor elkezdtem az interneten olyan weblapokat keresni, amelyek a hazai és nemzetközi divatipar eseményeivel foglalkoznak. Hatalmas szerencsémre az asalon.hu-ra is rátaláltam, ami éppen gyakornoki állást hirdetett, így kezdődött a közös munka.

Milyen feladatokat láttál el? Melyik volt a kedvenced?
Fő feladatom a divattal foglalkozó szakemberek keresése, valamint a tervezői bemutatkozások megírása és lefordítása volt angol nyelvre. Különböző divatesemények után pedig bloggerek, híres személyiségek outfitjeit gyűjtöttem össze, amelyeket főként magyar tervezők álmodtak meg.

Jelenleg mivel foglalkozol?
Szeptembertől a Mod’Art International Hungary, divatmenedzsment szakán folytatom tanulmányaimat, valamint a Zara gyerekosztályán kezdtem dolgozni, mint eladó.

Mit szeretsz a divatban? Miért élmény neked az öltözködési kultúra?
A divat már gyermekkorom óta meghatározó része volt az életemnek, hiszen nagymamám varrónőként dolgozik, édesanyám pedig a lakástextil világában mozog.

Így nekem a divat, a textíliák közelsége egyrészt a biztonságos otthont szimbolizálja, másrészt egy megállíthatatlanul fejlődő és váltakozó folyamatot.

 
Melyik a kedvenc anyagod az asalon.hu-ról?
A Fiatal magyar tervezők bemutatói a Marie Claire Fashion Days-enA cikk, ami legjobban a szívemhez nőtt, és a mai napig örömmel gondolok rá.
 
 
Ez volt az első írás, ami a nevem alatt jelent meg, fantasztikus érzés, hogy Mária megtisztelt a bizalmával, és publikálta a beszámolómat a Marie Claire Fashion Days-ről.

Milyen divateseményeken jártál eddig, és melyik volt a kedvenced?
A budapesti divatheteken igyekszem minél több tervező bemutatóján részt venni. Az idei Elle Fashion Show-ról Tomcsányi Dóri kollekcióját emelném ki, aki a különleges színkombinációkkal és printekkel egy igazán karakteres kollekciót hozott létre. Megemlíteném még Kiss Márk bemutatóját, amely kiemelkedő a hazai divatvilágból, az extravagáns, olykor meghökkentő darabjaival.
 

Mivel foglalkozol a szabadidődben?
Szabadidőmben rendszeresen hazalátogatok a szüleimhez Veszprémbe. Nagyon szívesen járok különböző divateseményekre, művészeti kiállításokra. Valamint a másik szenvedélyemnek, a jógának szoktam hódolni.

Mik a céljaid?
Az iskola elvégzése után azt tervezem, hogy a francia anyaiskolánál, Párizsban szerzem meg a mesterdiplomámat, és ez idő alatt megismerkednék a külföldi iparral, és tapasztalatokat szereznék a kinti márkáknál is.

Milyen karrier álmod van?
A nagy álmom az iskolák elvégzése után egy saját márka alapítása, és fő vágyaim közé tartozik még, hogy hozzá tudjak járulni a hazai divatvilág elismertségéhez, az itthoni és külföldi fogyasztók körében egyaránt.
 

Kivel, melyik divatmárkával, vagy alkotóval dolgoznál együtt szívesen? Akár külföldön, nagy nemzetközi vállalatnál.
Rengeteg divatmárkánál kipróbálnám magam, néhány hazai nevet szeretnék itt felsorolni: Between, Je Suis Belle, Tomcsanyi és Nora Sarman.

Miért szerettél az asalon.hu-val együttműködni?
Nagyon szerettem a sokrétű, változatos feladatokat, hogy mindegyikben volt lehetőségem megmutatni magam és a kreativitásomat. Ami nagyon fontos még, hogy éreztem a megbecsülést és a felém áradó bizalmat, hiszen ez volt ez első ilyen jellegű gyakornoki állásom.

Készül az asalon.shop. Mivel bíztatnád a tervezőket, márkákat, miért érdemes az asalon.hu onlinepiacteréhez csatlakozni?
A márkáknak szerintem ez egy nagyszerű lehetőség, hogy kibővítsék a célközönségüket, valamint egy olyan oldalhoz csatlakozhatnának, amely kifejezetten a hazai tervezőkkel foglalkozik és támogatja őket, így egy fantasztikus, összetartó közösséget tudnának alkotni.




 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek