Bezárás

Keresés

Bezárás

„Not in Portland” - Az asalon.hu karácsony előtti gondolatai

Vanyovszki Mária

Alig tíz hónapja, hogy elindult az asalon.hu. Azóta közel 200 eseményen jártunk, legalább 10 000 fotót készítettünk és több mint 150 beszámolót írtunk.

Éveken át sulykolják belénk a számok jelentőségét, kezdve az iskolai osztályozásoktól a versenyeken elért helyezéseinken át a fizetésünkig, hogy aztán egész életünket ez a folyamatos számháború járja át, pedig mennyire nem ezek mutatják cselekedeteink és munkánk értékét, hanem az, ahogy utunk során bánunk az emberekkel.

Az asalon.hu-val elsődleges célom az, hogy a magyar tervezőket minél szélesebb körben megismertessem olyanokkal is, akikhez a hazai ipar ezen területe eddig alig vagy egyáltalán nem jutott el. Az egész oldal alapja a közel 200 magyar márkát, illetve tervezőt összefogó adatbázis, mely folyamatosan bővül. A tervezői adatlapokon a személyt, illetve a márkát bemutató leírások mellé kapcsolt hivatkozásként kerül fel minden további hír, esemény, információ; kollekciók, beszámolók, forgalmazók.  Az asalon.hu úgy népszerűsíti a magyar márkákat, hogy közben rendszerezi is a hazai divatvilággal kapcsolatos információkat, hogy ezzel egy átfogó divattérképet rajzoljon az itthon tevékenykedő személyek és események köré.

Mint minden szakmának, ennek is megvan a maga köre, a körön belül vannak elkülönülő csoportok, akár stílusbeli, akár emberi különbözőségek miatt. Amikor a divat ez egyik legmarkánsabb fóruma tud lenni a feltételek nélküli elfogadásnak, szóvivője a nemi, politikai, vallási, bőrszín vagy egyéb okból hátrányos megkülönböztetést szenvedő embereknek, néha sajnos itt is éppen a szakmán belüli nyitottság, tisztelet és tolerancia felejtődik el.
 
Az asalon.hu függetlenül és rendkívül demokratikusan kezeli ezt az egészet. Nem szimpátia vagy a saját öltözködési stílusom szerint válogatok, mindenkit a saját értékeihez és képességeihez mérek. Nem elvárásból minősítek egy kollekciót és nem egymáshoz hasonlítom őket, hanem mindenkit saját magához, hiszen a fejődést mind szakmailag, mind emberileg az adott személy korábbi állapotához mérve lehet igazán értékelni.
 

A tavaszi indulás óta egyszemélyes vállalkozásomhoz folyamatosan csatlakoztak önkéntes segítők. Jöttek is, mentek is; de rendkívül hálás vagyok mindenkinek, aki akár csak egy jó szóval támogatta missziómat.

Jelen, karácsony előtti visszatekintőmben nemcsak nekik szeretnék köszönetet mondani, hanem mindenkinek, akivel ez idő alatt megismerkedhettem: tervezők, fotósok, modellek, stylistok, újságírók, rendezvényszervezők, tanárok, színészek, bloggerek és még sorolhatnám.
 

Köszönöm, hogy a bizalmukba fogadva meséltek és megosztották velem gondolataikat, tapasztalataikat, örömeiket, fájdalmaikat és inspirációikat, melyekből töltődve nap mint nap dolgoznak a világ szebbé és jobbá tételén.
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek