Bezárás

Keresés

Bezárás

Rekordszámú látogató a 9. Marie Claire Fashion Daysen

Forrás: Just Creative

Idén a tavalyi éveket is túlszárnyalta az ősz legkiemelkedőbb divateseménye, a Marie Claire Fashion Days, ugyanis november 17. és 19. között rekordszámú látogató ünnepelte együtt a divatot a Várkert Bazárban. A legtehetségesebb fiatal magyar tervezők mellett az exkluzív KattiZoób show és a Romani Design különleges bemutatója nyűgözte le legjobban a közönséget.
 
Pénteken nagyszerű hangulatban, sztárfellépőkkel kezdődött az év egyik legnagyobb divateseménye, a Marie Claire Fashion Days, amely szombaton és vasárnap további színes bemutatókkal és kiegészítő programokkal folytatódott. A kifutón egymást váltották a feltörekvő magyar tervezők hol nőies, hol vagány kreációi, valamint a nemzetközi márkák egyedi összeállításai.
 
„Nagyon boldog vagyok, mert idén még többen voltak kíváncsiak a 2018-as tavaszi–nyári trendekre, a pénteki szakmai napon egy tűt sem lehetett leejteni a Várkert Bazárban. A rendezvény kinőtte magát, túlszárnyaltuk előzetes vágyainkat, a kollekciók pedig csodálatosak voltak. Büszkék vagyunk arra, hogy a szponzorok is velünk együtt nőttek, fejlődtek az évek során, és egyre színvonalasabb programokat kínálnak a vendégeknek, melyek szerves részét képezik az eseménynek. A három nap alatt több ezren ünnepelték együtt a divatot, a legismertebb magyar tervezők mellett idén is teret kaptak a feltörekvő hazai tehetségek, a nemzetközi márkák, valamint a magyar divatiskolák növendékei is bemutathatták alkotásaikat” – kezdte László Krisztina, a Marie Claire magazin főszerkesztője.
 
A tavalyi évhez hasonlóan a magyar tervezők most is a jövő évi tavaszi–nyári kollekciójukat mutatták be a közönségnek. A NUDE by NUBU a tőle megszokott minimalista színhasználatával, a Cukovy széles színpalettájával vonzotta magára a tekinteteket. Az Elysian sejtelmes megoldásai, pasztell kezeslábasai és nőies egyberuhái, a MODE by Sandor Lakatos klasszikus monokróm maszkulin darabjai hívták fel magukra a figyelmet, míg Sármán Nóra tiszta, érzéki, ízig-vérig nőies kollekciót hozott létre. Tomcsányi Dóri szettjeit a lenge szabás, a retró minták jellemezték, míg a THE FOUR outfitjeit a vibráló színek és leomló anyagok tették különlegessé. Zoób Kati exkluzív kollekciója a modern nő mindennapjaiba engedett betekintést, könnyedségével, stílusos színeivel és lazaságával mindenkit levett a lábáról.
 
 
A Romani Design pedig idén is maradandót alkotott, és igazi búcsúhangulatot varázsolt a kifutóra, összekapcsolva a roma és magyar közösséget.
 
 

Szombat délután a 25 döntős pályamunka közül megválasztották az Év Street Style szettjét. A szakmai zsűri döntése alapján a legstílusosabb szett tulajdonosa Kovács Delinke, a közönség kedvence Fehér Henriett, háromgyermekes édesanya – aki őszintén meghatódott a hír hallatán –, míg a Hungaria Pezsgő különdíjasa a 20 éves Varga Réka lett.
 
 

„Szívből gratulálunk pályázatunk győzteseinek, akik rendkívül kreatív összeállításaikkal mindenkit levettek a lábukról. A Romani Design látványos show-jával idén is lenyűgözte a közönséget, míg a vasárnap exkluzív bemutatója, Zoób Kati stílusos outfitjei megkoronázták az idei Marie Claire Fashion Dayst. Köszönjük a közönségnek és az egész csapatnak, akik idén is mindent beleadtak, hogy a tavalyinál még színvonalasabb eseményt hozhassunk létre. Nagyon szeretnénk jövőre a 10 éves jubileumi Marie Claire Fashion Dayst méltó módon megünnepelni, már most azon gondolkodunk, hogy miket tudnánk behozni, hiszen nagyon sok minden történt velünk ez alatt a hosszú idő alatt, sok sztorink és ruhánk van, szeretnénk majd játszani az idővel a kifutón” – foglalta össze László Krisztina. 
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek