Bezárás

Keresés

Bezárás

Rétegzett ecsetvonások és amorf gesztusok - NUBU 2018. tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Nem vagyok tipikus NUBU nő, de két-három szezononként nagyon megtalál a kollekciójuk. A MBFW-en bemutatott 2008. tavasz-nyári darabok még a szokásosnál is jobban megfogtak. A lágy esésű anyagok, a fekete-fehér mellett megjelenő természetközeli színek és a márkánál ritkábban megjelenő, nőies sziluettek igéző ruhatárrá álltak össze.

Az öltözéksor fő ihletőjeként Reigl Judit, Franciaországban élő magyar festőművész munkássága szolgált, amely elsősorban annak színhangulatában és hullámzó szabásvonalaiban jelenik meg.

A művész rétegzett, szürke és olajzöld ecsetvonásai absztrakt, erezet-szerű mintákként jelennek meg a rétegezhető organza anyagokon, míg a kollekció finomabb, nőiesebb vonalának sziluettjei gesztus-szerűek, hullámvonallá rajzolhatók.
 
  
 
A szokásos fekete, fehér és szürke mellett a kollekció meghatározó színei az olívazöld és a púderszín.
 
  

A kollekció a márkára jellemzően kontrasztra épül: a pliszírozott betétek a vékony, áttetsző tüll, orkán, puplin, selyem és bőr anyagokon kemény és tiszta, minimalista érzetet adnak a ruháknak.
 
   
 
A redőzött, az emberi test vonalánál levarrt, nagy formákból szabott darabok a varrás mellett lehulló anyagtöbblettel, amorf jellegükkel puha, finom, nőies vonalat képviselnek.
 
   

A férfi kollekciót sem hagyhatjuk szó nélkül. Jól kombinálható, viselhető, urbánus és kortalan darabok.
 
  
 
A bemutató stylingja az egyik legjobb volt a kétnapos eseményen.
 
Összes kép:
 
 
Fotó: MBFW 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek