Bezárás

Keresés

Bezárás

Ruhákból épített költészet – NAH-NU 2019 tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Szeretem megismerni azokat a tervezőket, akikről írok. Kifejezetten fontosnak tartom az adott személyre való hangolódást, inspirációinak visszakövetését, alkotói folyamatainak megismerését. A ruha látványa ugyanis önmagában egy olyan pillanatkép, mely gyorsan tovavillanó esztétikai élményével csak sejteti a lényeget. Hogy mi minden van mögötte és milyen lehetőségeket rejt magában.
 
Nehezített terep az, amikor földrajzi távolságok miatt virtuálisan kell ezt az empatikus élménylehívást véghezvinni. Katarzyna Skorek-kel az őszi divathét eseményei után csetelgettünk.

A NAH-NU márka fiatal, lengyel tervezője előbb tavasszal majd idén októberben is részt vett a BCEFW kifutóján.
 
Már az áprilisi divathéten is kitűnt kortárs képzőművészeti alkotásokat idéző szabásvonalaival, így kíváncsian vártam az őszi show-ját.
 
A fekete, fehér, khaki, piros, sötétkék egyszínű palettáján mozogva olyan jól hordható darabok kerülnek ki a tervező kezei közül, melyek a kortárs képzőművészetek esztétikáját idézve rajzolják újra az emberi test vonalait.
 
NAH-NU szoborszerű öltözékei tele vannak olyan formai elemekkel, melyek a hagyományos szabászati megoldásokat futurisztikus karakterekkel vegyítik.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Az öltöztetés művészi karakterét hangsúlyozandó, látványos sminkek készültek a kifutón felvonult ruhákhoz. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dolgozunk rajta, hogy az asalon.shop révén a magyar piacon is elérhetőek legyenek a darabjai.
________
A Salon fotóit a Budapest Central European Fashion Week-en készítette: Jordanoff Péter



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek