Bezárás

Keresés

Bezárás

Salon beszélgetések – Új eseménysorozat a világhálón túli valóságban

A felvilágosodás korában „a salon” lehetett az, ami ma a közösségi média.

Bár a párizsi szalonok maxolták ki ezeknek az összejöveteleknek a lehetőségeit, hozzájárulva ahhoz a felvilágosult gondolkodáshoz, mely a forradalomig vezette a francia társadalmat, maga a kezdeményezés Olaszországból ered. Itt már a 15-16. században szerveztek művészetpártoló vendéglátók olyan inspiráló beszélgetéseket, melyekre határozott világnézeteket képviselő művészeket, tudósokat és egyéb gondolkodókat hívtak meg.

Korunk digitális világában talán a kérdések mások, de a cél ugyanaz: hasonló vagy éppen egészen különböző emberekkel találkozni, értékes időt tölteni együtt úgy, hogy nem az internet szférájában megkreált ideális profilunk mögül tesszük magasztos vagy éppen ítélkező kinyilatkoztatásainkat, hanem hús-vér emberekként szembesítjük magunkat a saját és a másik gondolataival. Lehet a téma bármi: divat, irodalom, művészet, kultúra, politika.

A Salon kéthavonta jelentkező beszélgetéseivel a virtuális valóságból kilépve teremti meg a párbeszéd lehetőségét teljesen nyitottan, mindenféle világnézet irányába. A meghívottak, ill. a témaválasztás révén alapvetően a magyar divatszcéna köré szerveződnek ezek az estek. A fő témát kapcsolódó aktualitásokból merítjük, de a lényeg mindig az ember, sorsok, gondolatok, tapasztalatok, vélemények, és hagyjuk, hogy a beszélgetés alakuljon a résztvevők igényei és hangulata alapján.
 

Az eseménysorozatnak az Ajtósi Dürer sor 31. szám alatti YLKA design stúdió ad helyet.

A szervező az asalon.hu, melynek főszerkesztője, Vanyovszki Mária hol aktív kérdezőként és beszélőként, hol inkább a háttérben meghúzódó moderátorként vesz részt a beszélgetésekben. Az eseménysorozat lényege ugyanis, hogy nem egyirányú interjú, hanem oda-vissza kérdezés, ill. szabad beszélgetés révén ismerik meg a résztvevők egymást és vitatják meg véleményeiket az adott témákban. Minden alkalommal több meghívottat ismerhetünk meg közelebbről, illetve szabadon bekapcsolódhat a beszélgetésbe bárki.

Részletek hamarosan.
 
-------
Kép: YLKA design stúdió
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek