Bezárás

Keresés

Bezárás

Színre színt! - Cakó 2018. tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Cakó Kinga múlt héten nyitotta meg showroomját a Margit utca háromban. Az esemény zsúfolásig megtöltötte nemcsak a nagy múltú üzlethelyiséget, de az egész utcát is. A tömeges érdeklődés mégis egyfajta családias, baráti hangulatban telt evéssel, ivással, sok beszélgetéssel, ill. a Cakó kínálatának szemlélésével.
 
Az üzletben egyelőre az idei őszi-téli kollekció darabjai vásárolhatóak meg, de ennek apropóján visszanéztünk a MBFW-n bemutatott jövő tavaszi-nyári darabokra, melyet márciustól már biztosan kapni lehet majd a hangulatos, budai üzletben is.
 
 
A kollekciónál a márkától abszolút nem megszokott módon nagyon éltek a színek.
 
 
Kinga ugyanis eddig inkább föld és natúr színeket alkalmazott, de ahogy az interjúban mesélte nekem, most valahogy jött egy ilyen életérzés, hogy ezeket a vibráló színeket kívánta megjeleníteni.
 
 
 
Így például a sárgákat, amit egyszínű ruháknál vegyítettek fehérekkel, hogy legyen egy kis monokróm színhatás is.
 
   
 
A háttérben egy izgalmas ihlető áll, Győri Márton fiatal festőművész képei voltak hatással Kingára. Az ő absztrakt, nonfiguratív festményei adták a kollekció fő dinamikáját.
 
 
 
Konkrétan az ő festményeit is használták printként a ruhákon.
 
 
 
A lágy esésű muszlinok és egyéb nőies darabok mellett izgalmas geometriai játékokat is alkalmaztak, szabásvonalakat mutatnak meg, akár konkrétan varrásilag is megjelenítve.
 
 
 
Kinga nagyon szereti a hatvanas-hetvenes éve sziluettjeit, és ebben a kollekcióban is törekedtek ennek megjelenítésére.
 
   
 
Ilyenek például az egyberuhák, amiket sok helyen el tudtak vágni, többféle alternatívát kínálva, melynek révén mindenki találhat az alkatának megfelelő darabot, ami takar, ill. kiemel, pont ahol kell.  
 
 
 
A bemutató képei:
 
 
 
Képek: MBFW 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek