Bezárás

Keresés

Bezárás

Támogatás a kifutóról – Interjú Örvendi Cintiával

Örvendi Cintia rendezvényszervező, közgazdász, modell, 2017-es szépségkirálynő jelölt és aktív sportoló, aerobik edző. Én a magyar tervezők divatbemutatóiról ismerem, amiken mindig kitűnik kislányos huncutságú, állandó mosolyával.

A szépségkirálynő választás, ill. az ahhoz kapcsolódóan szervezett jótékonysági eseménye apropóján beszélgettünk.

Hogy jött a döntés, hogy pont most jelentkezz a Magyarország Szépe címre?

Aki ismer az tudja, hogy korábban már indultam egy vidéki szépségversenyen, a Miss Hajdú-Bihar versenyén, ahol első udvarhölgy lettem. Szerettem volna egy országos versenyen is kipróbálni magam, és úgy éreztem, hogy koromnál, érettségemnél fogva most jött el az idő. Úgy érzem, hogy a versenyre maximálisan felkészülve érkeztem: ruhaszponzorokat kerestem (Szerencsés Gabo, Katie’s Garderobe, Art’z Modell), a hajamat Hajas László alakította, fogfehérítésre mentem és persze a táplálkozásra, edzésekre is jobban odafigyeltem.
A közönség jól érzékelte igyekezetemet, hiszen a élő showműsorban végig az első három lány között voltam, mikor a szakmai zsűri már rég kiejtett.

Mi volt pontosan a jótékonysági feladat?

A Magyarország Szépe Miss Charity alverseny keretében kaptuk a feladatot, hogy egy a személyünkhöz közel álló szervezetet vagy személyt segítsünk.

Egy 2-3 perces videóanyagot kellett készítenünk az általunk szervezett jótékonysági tevékenységről. A leadási határidő május 25. volt, így szűk másfél hét alatt kellett mindent megvalósítani. Ez nagyon kevés idő, különösen egy olyan sokakat megmozgató eseményhez, amit én találtam ki. De szeretem a kihívásokat és szeretek másokon segíteni, így a motiváció hajtott előre.
 
 
 
A választásod a debreceni székhelyű Leukémiás Gyermekekért Alapítványra esett. Miért?

Az egyik ok, hogy a gyermekek közel állnak hozzám, hisz Nádudvaron a családommal egy aerobik egyesületet működtetünk, ahol közel negyven gyermekkel foglalkozunk. A másik ok, hogy már egyszer támogattam ezt az alapítványt néhány évvel ezelőtt, így nem volt kérdés számomra, hogy most is nekik segítsek.
 
 
 
Hogyan tervezted meg a támogatást?

Az én ötletem az volt, hogy egy jótékonysági divatbemutatót szervezek fellépőkkel egybefűzött műsorral a Vörösmarty téren, a Gerbeaud-ház teraszán, amely keretében adományokat gyűjtünk az arra járó turistáktól és felajánlóktól. Kezdeti célunk egy 500.000 Ft értékű speciális kiságy vásárlása volt.

Sikerült teljesíteni ezt a vállalást?

Hihetetlen tömeget sikerült megmozgatnunk. Nagyon jó érzés volt, hogy a közel három órás rendezvény alatt 337.150 Ft gyűlt össze és a rendezvény után további összegek kerültek felajánlásra az alapítvány javára. Így a teljes összeg június 2-ig, amivel tudtam az alapítványnak segíteni, az 630.000 Ft. Ezzel az 500.000 Ft értékű speciális gyermekágy mellé egy hintaszékre is sikerült gyűjtenünk.
 
 
 
Mesélj a rendezvényről! Kik voltak jelen?

A rendezvényre személyes jelenlétével megtisztelt Hetey Attiláné, a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kuratóriumi tagja, valamint két alapítványi gyermekes család és az alapítvány legfőbb támogatója, Békés Annamária.

A helyszínt a csodálatos Gerbeaud-ház biztosította május 23-án 10:30 – 13:30 között. A bemondónőnk Serfőző Krisztina volt, aki profizmusával vezette a műsort magyar és angol nyelven.
 
 
 
A bemutatóra a ruhákat Szerencsés Gabo szervezésében a Lucky Shepherd Designer Store biztosította. A bemutatót tovább színesítette Török Ildikó, operett énekesnő meseszép szereplése, akit 3-szor is hallhattunk különböző stílusban énekelni. Őt követte Vázsonyi János produkciója, majd Németh Zsolt. A fellépők sorát színesítette továbbá a WhyNot együttes, ill. sokak által ismert Henderson Dávid, aki érzelmes dalaival hatotta meg a közönségben ülőket – közte minket is, a szervezőket.
 

Milyen volt a fogadtatása a jótékonysági eseményedről készült videónak a szépségverseny programjában?

Hát… Mivel a Charity videók elbírálásának jogát a szakmai zsűri átadta a döntős lányoknak, így már akkor éreztem, hogy nem fogják megválasztani győztesnek az adománygyűjtő projektemet. Az én videómban ugyanis nem sírt senki; nem lett az a tipikus, érzelgős anyag, hogy bekerüljön az első három közé. Ettől függetlenül én nagyon büszke vagyok magamra/magunkra, hogy ilyen rendezvényt szerveztünk ennyire rövid idő alatt.
 
 

Szentesi Éva mondja egyik írásában: „Menni, csinálni, segíteni!” No, én mentem, csináltam, segítettem! Szerintem ez egy jó példa egy jótékonysági eseményre. Ebben megerősített a tavalyi győztes szépségkirálynő is, aki elmesélte, hogy még neki sem sikerült ekkora tömeget megmozgatnia a több ezres követő táborán belül.
 
 

A szépségversenyt nem te nyerted, de ha jól látom, ez sem szomorít el. Mik a további terveid? Merre találkozhatunk állandó mosolyoddal?

Nem bánkódom emiatt, mert viszont a közönségszavazatok alapján a harmadik lettem. Hihetetlen mennyien követtek és támogattak, amit ezúton is köszönök mindenkinek.

Tavaly végeztem a Corvinus Egyetemen, közgazdász vagyok, emellett 6 éve modellkedem, 20 éve sportolok. Büszke vagyok, hogy már saját weboldalam is elkészült, melyen mind a két oldalamat meg akarom mutatni. A modellkedés mellett 1,5 éve foglalkozom ugyanis rendezvényszervezéssel, és úgy érzem, hogy ez az én utam. Nagyon szeretem az esküvőket, segíteni a párok álmainak megvalósításában, kiválasztani a dekorációt, a helyszínt, menü kóstolásra menni, haj-smink próbára kísérni a menyasszonyt, intézni a szertartásvezetést, a hangtechnikát és a fellépő énekeseket-táncosokat.

Mindeközben épp a napokban volt egy kis német film forgatásom, ahol királylányt kellett alakítani. Alig várom, hogy láthassam. A tévénézők a most futó McDonald’s és Spar Express reklámokban találkozhatnak velem.
A következő bemutatóm a FINA megnyitóján lesz, Zoób Kati ruháiban. Nagyon szeretek magyar tervezőkkel együtt dolgozni, több márkának vagyok visszatérő modellje, de örömmel veszek részt új projektekben is.
 
A videó megtekinthető itt: https://www.facebook.com/cintia.orvendi/videos/ 
 
A bemutatóról a képeket készítette: Nerpel Photography.
 
További képeink: 




Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek