Bezárás

Keresés

Bezárás

Többszörös teltház a MOME Fashion Show 2017 eseményén

Óriási érdeklődést váltott ki a MOME Fashion Show 2017, így a két meghirdetett divatbemutató közé egy harmadikat is be kellett illesztenie a szervezőknek. Így a helyszínen mintegy 900 látogató tekinthette meg Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Divat- és textiltervezés szakos hallgatóinak munkáit, egy nagyszabású divatshow keretében.
 

A Textil Tanszék célja, hogy vendégtervezőként évről-évre bemutassa egy végzett hallgató munkásságát. Az idei programot egy MOME Alumni hallgató, Tomcsányi Dóri nyitotta meg egy szelekcióval a TOMCSÁNYI márka őszi-téli kollekciójából. Ezután a BA öltözéktervező, kötött anyag- és formatervező, öltözék-kiegészítő tervező hallgatók, valamint a MA Divat- és textiltervező hallgatók diplomakollekcióit tekinthette meg a közönség. A BA hallgatók zárófeladatukban egy szabadon választott mese elemeit transzformálták a textil nyelvére és öltözködési formákká.
 
Az MA hallgatók diplomamunkáikban olyan izgalmas és aktuális témákkal foglalkoztak, mint a fenntartható divat, a formaalakítás sík mintatervezéssel, az elektromos árnyékolás vagy a smart technológia az öltözködés területén. A rendezvényen a szakmai közönség mellett diplomaták is szép számmal képviseltették magukat, mert a MOME, mint Közé-Európa egyik vezető művészeti egyeteme a nemzetközi porondon is izgalmas partner, tartalmas programokkal.
 
 
 
 
 
 
A Salon képeit készítette: Nerpel Nikoletta, Nerpel Photography
 
Összes képünk a bemutatóról:
 Hasonló hírek