Bezárás

Keresés

Bezárás

War on period pain – Kiállítás és adománygyűjtés

Kormos Anna Zsófia designer, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA programjában a divat, a textil és az emberi test kapcsolatát kutatja, egy olyan hordható elektronikai (wearable technology) koncepción dolgozik, amely a menstruációhoz kapcsolódó fájdalomtípusok megoldására tesz kísérletet.

A War on Period Pain projektben a menstruációs fájdalom női testre gyakorolt hatásait vizsgálja és ezekre keres megoldást esztétikai és gyakorlati fázisokon át a végső, hordható ruhatervig.
 
Helyszín: 2B Galéria, Budapest, Ráday u. 47, 1092
 
A kiállítás különböző médiumok segítségével mutatja be a menstruáció által okozott fizikai, illetve pszichés fájdalmak teljes spektrumát. A különböző érzékszervekre ható installációk által a látogató közelebb kerül a fájdalomhoz, még akkor is, ha önmaga nem képes átélni azt.

A kiállítás a kutatás eddigi eredményeit és a jövőbeli megvalósítási tervek vizuális anyagait, illetve felkért alkotók témára reflektáló munkáit mutatja be.
 

A menstruáció témaköréhez kapcsolódó tabu és stigmatizáció máig globális probléma.


A kiállítás célja, hogy vizuális eszközök segítségével megjelenítse ezt és lehetőséget biztosítson a látogatói részvételre.

Emellett fontos üzenete, hogy felhívja a figyelmet a menstruációs szegénység Magyarországot érintő társadalmi helyzetére. A galériában bemutatásra kerülő Kormos Anna Zsófia textil-installációjából az eseményt követően neszesszerek készülnek, amelyeket a helyszínen vagy online egy adománygyűjtő akció keretén belül lehet majd előrendelni, és amellyel menstruációs higiéniai termékekkel támogatod a rászoruló nőket. Az adományok célba érésért a NEM! - Nők Egymásért Mozgalom elkötelezett csapata gondoskodik.

Az adományozáshoz további infók az alábbi link alatt: https://fundrazr.com/waronperiodpain
 
 
 
Résztvevő művészek: Bolla Szílvia, EJTECH, Karcis Gábor, Kormos Anna Zsófia, Szeleczki Rozália

Kurátor: Ausztrics Andrea

Támogatók: Charles and Lynn Schusterman Family Foundation's Grassroots Events program, ArtConscious, Pagony táj- és kertépítész iroda.  A kutatás az Emberi Erőforrások Minisztériuma ÚNKP-18-3-I-MOME-7 kódszámú Új Nemzeti Kiválóság Programjának támogatásával készült. A cateringről pedig a Pohárszék Budapest Bár és a Heindricks Gin gondoskodik.

Helyszín: 2B Galéria, Budapest, Ráday u. 47, 1092
A 2B Galéria támogatói: Mozaik Hub, Ferencvárosi Önkormányzat

További információk a WOPP projektről: 
https://annazsofiakormos.myportfolio.com/wopp-project
 
További képek a megnyitóról:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek