Bezárás

Keresés

Bezárás

Tudod már, mit viselsz idén nyáron? - A divathétvége negyedik napja

Vanyovszki Mária

A budapesti divathét zárónapja az aktualitás jegyében további hazai alkotók tavaszi-nyári kollekcióit vonultatta fel.

A Philomén nyaralós gardróbját, az OST Konzept visszafogottságában is lázadó ruhatárát, a ViktoriaVarga színes kavalkádját, a Tomcsanyi burjánzó mintarengetegét, a Celeni finom világát és a Katti Zoób elegáns vonalait.


PHILOMÉN
Csabai Zita a slow fashion, a fenntarthatóság és az öko-tudatosság jegyében alkotja fürdőruháit és vízparti öltözékeit. A PHILOMÉN márka kínálata hiánypótló a hazai piacon, ahogy az újrahasznosított nejlonhulladékból készült ECONYL® nevű anyag alkalmazása is.

A divathéten felvonultatott öltözéksor fekete-fehér hangsúlyát a mustár-sárga és az aranybarna törte meg időnként. A szetteket a szalmakalapok tették még ellenállhatatlanabbá.
 
 


OST Konzept
Színvilágában hasonló, hangulatában viszont egy egész más világot vonultatott fel Lantos Olivér és Sasvári Áron. Az OST Konzept alkotói a stílusok közötti átjárás mestereiként készítik öltözékeiket. Az unisex ruhatár darabjait bátran váltogathatja egymás között egy pár, vagy egy egész család. Az egy-két nőcisebb darab mellett kifejezett hangsúly van az öltözékek lazaságán, sokoldalúságán és variálhatóságán. Az Aphex Twin ambient muzsikája és az alatta futó beszéd erőteljes üzenete extra jelentést ad az öltözéksornak. A karanténállapotok kintje és bentje egyszerre érvényesül a jól viselhető vagány darabok záró dinamikájában.
 
 


VIKTORIAVARGA Budapest
A szín- és mintakavalkád, a virágmotívumok és a kézimunkák míves alkalmazója, Varga Viktória ellenállhatatlan tavaszi-nyári palettával készült a szezonra. Az In Bloom kollekció ihletője ezúttal a comói táj volt, melynek vibráló szín- és fényözöne a minőségi anyagválasztásban és a változatos mintavilágban köszön vissza a darabokon.
 
Az öltözéksor kivételes eleganciáját a könnyed, nőies szabásvonalak teremtik meg. A fehér alapú hangulatból haladunk a sárga-vörösökön át, majd a türkizen keresztül a sötétebb tónusú kékekig, hogy az évszak szeszélyességének váltakozásában találhassuk meg mindig a hangulatunkhoz legjobban illő darabot.
 
 


TOMCSANYI
Az összehasonlíthatatlan dinamikával felvonultatott TOMCSANYI darabokhoz már bucket hat is dukál. A saját mintás anyagait kivételes alkotói bravúrral alkalmazó Tomcsányi Dórit ezúttal a hazai vadvizek világ ihlette. Így jelennek meg a textileken az édesvízi halacskák, a burjánzó vízi és vízparti növényzet, valamint a kék és barna darabok révén a víz és a part maga. A TOMCSANYI overálok, az átlapolós, megkötős és ingruhák a nyári gardróbok kihagyhatatlan alapdarabjai.
 
 
 

Celeni
Cselényi Eszter a menta és a pink pasztell hangulatával indítva egy kedves, finom öltözéksort álmodott nekünk a szezonra. A Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, Gross Arnold világából ihletődött kollekcióban találunk nappali, esti, alkalmi és szabadidős öltözékeket is.
 
Nem maradhatott ki az örök érvényű pliszészoknya, amit maxi és lábközépig érő hosszban is választhatunk. A könnyed blúzok, szoknyák, nadrágok, ruhák és overálok egymással is jól kombinálhatóak. Az ingruha több variációban is új értelmet nyert a Celeni kínálatában.
 


Katti Zoób
New Lookot idéző, pemplumos, forrónadrágos kiskosztümmel indítani a sort olyasvalami, amit csak Zoób Kati engedhet meg magának. A styling további játéka, hogy a lábról egy hangsúlyos ékszer igyekszik a nyak felé terelni a tekintetet, ami hol sikerül, hol nem ;)

Egy kétsoros gombolású, klasszikus, fehér hosszúnadrágos kosztümmel folytatódik a sor, amit izgalmas váltakozásban követnek nappali kisruhák, alkalmi öltözékek, inges, nagy szoknyás összeállítások, hogy aztán egy igazi New Lookot idéző ruha zárja a vonulást.
 
A metál fényben szikrázó pasztellviseletekhez selyem, szatén, organza, taft és tüll anyagokat használtak. Az összeállítások értékét a kiegészítőként alkalmazott, hatalmas ékszerek teszik megkérdőjelezhetetlenné.
 

Az Acanthus Hungaricus kollekciónak a bangkoki divathéten is nagy sikere volt.
 
________
Nyitókép fotókredit: HFDA / The Sparkle Content
 


 




Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek