Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Menyasszonyi ruhát keresel? Ihletődj a vörös szőnyegről - Golden Globes 4. rész

asalon.hu #celebtrend

A fehér alkalmi ruhát napjainkban a menyasszonyi viselettel azonosítjuk, miközben még 200 éve sincs, hogy Viktória királynő választása elkezdte átírni az esküvői ruha trendjét fehérre. A feketéhez hasonlóan a fehér is sokáig az uralkodó elit kiváltsága, így kezdetben a nagy napra is csak az igazán tehetősek tudták megengedni maguknak e nemes anyagokat.
 
Az olcsóbb, könyebben tisztítható textíliák megjelenésének köszönhetően, fokozatosan terjedt el a fehér viselete a kevésbé tehetős társadalmi körökben is. 
 
Az alkalmi fehér viselet - a feketéhez hasonlóan - mind a mai napig méltóságot és gazdagságot sugall. Amikor egy nő más eseményre is fehér, nagy ruhát választ, a menyasszonyi ruhás jellegből adódóan lehet benne egy adag nosztalgia is, vagy éppen vágyakozás az esküvői eleganciára.
 
Az idei Golden Globes fehér válogatását ezért nemcsak 'ki mit viselt' szemlének, hanem menyasszonyi ruha inspirációnak is szánjuk. 
 
A nyitóképen látható, fiatal amerikai színésznő Julia Schlaepfer egy New York-i menyasszonyi ruha tervezőtől választotta ki vörös szőnyeges öltözékét. A különleges szabású, hátul nyitott, oldalt behúzott gombokkal díszített, vintage hatású ruhát nyári esküvőkre, urbánus vonulásra és nagyvonaló kerti partyra is el tudjuk képzelni. 
 
A social media sztár, Anna Sitar szintén fehér ruhában vonult élete első Golden Globe-ján. 
 
Az ő választását tengerparti, egzotikus esküvőkön is látjuk magunk előtt.
 
Elisabeth Olsen, a Love and Death-ben játszott szerepéért legjobb női főszerep kategóriában jelölt színésznő egy csipkés betétekkel formázott, Vivienne Westwood ruhát viselt. 
 
Az uszályos öltözéket kastélyos, arisztokratikus esküvőkre ajánljuk. 
 
A vígjáték sorozatban legjobb női főszerep (The Great) díjára jelölt Elle Fanning volt a fenntarhatóságért elkötelezettek egyik kedvence. A krémszínű, vintage Pierre Balmain ruha az old Hollywood glamourt idézi. A színésznő imádhatja ezt a Hitchcock filmek Greta Garboját idéző, nagyvonalú formát, mert nem először látunk rajta hasonlót.
 
Esküvőkre is örök klasszikus választás. 
 
Nála csak Gillian Anderson viselte ezt a formát látványosabban. Az X-aktákkal ismertté vált, amerikai színésznő a korral is egyre szebb. Az általa viselt Gabriela Hearst ruháért is teljesen odavagyok. 
 
Nemcsak bármilyen esküvőre, de ezzel az Aquazzura táskával Aldis bevásárlásra is ajánlom.  
 
Emily Blunt ruhája nem egy tipik menyasszonyi ruha, mégis második, harmadik házassághoz nagyon is el tudom képzelni. A brit színésznő egy aranyozott, áttetsző fehér tüllszoknyás ruhában sétált a vörös szőnyegen, amely Sarah Burton egyik utolsó alkotása volt az Alexander McQueen számára.
 
 
Kate Beckinsale ruhája inkább ezüst, mint fehér, de Emily Blunt viseletéhez hasonlóan ezt is simán el tudjuk képzelni esküvőn is. A tavaly 50-ik születésnapját ünneplő, brit színésznő pedig egy perccel sem néz ki többnek egy huszonéves menyasszonynál.
 
 
Az általa választott, áttetsző, tüllös, uszályos, kifejezetten szexi öltözék érdekessége, hogy egy közel-keleti márka, az ATELIER ZUHRA alkotása. A viszonylag fiatal, alig 8 éves couture brand azzal a céllal jött létre 2015-ben, hogy a stílusos nők vágyott célpontjává váljon a Közel-Keleten. Az európai és tágabb nemzetközi terjeszkedést nemrég kezdték el, ennek lehet fontos megjelenése a Golden Globes-os szereplés.  
 
Natasha Lyonne Schiaparelli ruháját sem "mindennapos esküvőkre" dizájnolták. A kényelmesnek semmiképpen sem tűnő darab inkább tekinthető műalkotásnak, mint öltözéknek. A Poker Face-ben nyújtott alakításért legjobb női főszerepre jelölt színésznő így is élvezi viselni.
 
 
A diplomata című drámasorozatban nyújtott alakításáért legjobb női főszerepre jelölt Keri Russell Jil Sander ruhája egyszerűsített változata a fenti Schiaparelli darabnak. 
 
Ezt visszafogottabb esküvőn, vagy akár sima koktél party-n is el tudjuk képzelni. 
 
A Suits sztárja, Sarah Rafferty egy Lanvin ruhában jelent meg vörös szőnyegen és a Golden Globe díjátadó színpadán. Valahol őt is a lerosszabbul öltözöttek között listázták, amit azóta sem értek, hiszen ezt a Lanvin csodát - ami ugyan nem fehér - de különleges szabásának és esésének köszönhetően simán ajánlanám esküvőre is. Kifejezetten kényelmesnek tűnő, látványos darab.
 
 
Kimaradt még Greta Lee, akit a Past Lives-ban alakított szerepéért jelöltek a legjobb női főszerep díjára. A filmben alakított karakterhez képest annyira nőies ebben a Loewe ruhában, hogy alig ismertem fel. Sarah Rafferty öltözékéhez hasonlóan ez is nagyon modern, elgondolkodtató, ugyanakkor könnyen viselhető darabnak tűnik. Különleges tematikájú, modern eskövőkre ajánlom.
 
 
A fenti változatos viseletek után a vörös szőnyeges vonulás fehér ruha kategóriájának kétségetelen nyertese Hunter Schafer, akinek a Prada nemcsak méretre elkészítette a szezon egyik legkáprázatosabb darabját, de szelet is rendelt hozzá a Los Angeles-i estébe. 
 
 
 
A 2024-es Golden Globes-ról készített további beszámolóink elérhetőek az alábbi címek alatt:
Jennifer Aniston nem öregszik, és a fekete mindenkinek jól áll - Golden Globes 3. rész
 
Fenntarthatóság, önazonosság, couture – Golden Globes 2. rész: Hölgyek
 
Variációk egy témára, avagy mit viseltek a sztárok az idei Golden Globe-on - 1. rész: Férfiak
_______
Képek: Golden Globes 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések