Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Mit viseltek a hazai sztárok a filmes díjátadón?

asalon.hu

A hazai filmek ünnepe, a Magyar Mozgókép Fesztivál június 15-én ért véget Veszprémben, ahol a Petőfi Színházban a Magyar Mozgókép Díjak átadója zárta a hetet a Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa szervezésében.

A díjazottak listáját előző írásunk tartalmazza.
 
Ezúttal a vörös-szőnyeges megjelenéseket szemlézzük, külön hangsúllyal a hazai tervezők képviseletére, amiben a Magyar Divat & Design Ügynökség, az esemény szakmai együttműködő partnere segítette a megjelenők egy részét: díjátadókat, színészeket, színésznőket, műsorvezetőket.

A nyitóképen látható Eke Angéla ruháját Kiss Márk álmodta meg eredetileg egy tévéműsorba, valaki másra, de ahogy Angéla viselni tudta, az teljesen új életet adott a madaras illúzió ruhának. Angéla abban is elől jár, ahogy a másod-viselet (second hand) lehetőségét a fenntarthatóság jegyében új szintre emeli. Ezúttal is rámutatott arra, hogy bizony viselhetünk egy ruhát többször is, akár a vörös-szőnyegre is. Díjátadóként nem mellesleg a ruhára utalva zseniálisan fűzte bele beszédébe azt, ahogyan a „Valami madarak” filmes élménye megérintette.
 
 
A magyar filmes esemény dress kódja az esti elegáns viseletet (black tie) írta elő. A korábbi évek hagyománya alapján azonban itthon nem szokás kifejezett nagy ruhákat viselni, a kreatív és üzenettel bíró öltözékek erejének sincs még akkora hagyománya, mint pl. az Egyesült Államok díjátadó gáláin
 
Már az, hogy páran időt szántak a ruhapróbára, és elmentek a kijelölt magyar tervezők szalonjaiba, nagy dolog. Egy nagyobb költségvetésű kultúrpiacon az lenne a következő szint, hogy stylist segíti az alkalmi megjelenések összeállítását.
 
Az AERON például az egyik legfelkapottabb, nemzetközileg is sikeres, hazai brand két öltözékkel képviseltette magát, miközben nem kifejezetten black tie megjelenéseket kínál. A hölgyeknek ugyanakkor ügyesen sikerült választaniuk.

Mészáros Blanka színésznő visszafogott, homokszínű nadrágkosztümben, fekete, áttetsző felsővel a legjobb női mellékszereplő díját vehette át a Semmelweis-ben nyújtott alakításáért.
 
 
Takács-Koltay Anna tévés műsorvezető, dokufilmes alkotó díjátadóként villogott ebben a fekete kötött ruhában. Az ejtett vállú, letisztult sziluettet elegáns, magassarkú szandállal, Burberry kistáskával és izgi, látványos fülbevalóval dobta fel. 
 
 
A VIKTORIAVARGA kínálatában sokkal inkább jellemző a black tie eseményekre alkalmas öltözék. Nem véletlen, hogy a színes ruháival forradalmat indító alkotó az utóbbi években az alkalmi megjelenést kereső hölgyek egyik legnagyobb kedvence lett.
Szombat este Veszprémben is többen választották.

Így például Horváth Lili színésznő, Magyar Mozgókép Díj jelölt  egy kézzel festett, neoprén estélyiben vonult. A ruhához választott clutch szintén kézzel fűzött selyemszalagokkal díszített, bőrből készült darab, ahogy a színes fülbevaló is a márka terméke.
 

Lovrity Kata Anna animáció rendező, Magyar Mozgókép Díj jelölt egy másik VIKTORIAVARGA Signature technikájú ruhát válaszott. A gyapjú pom-pomokkal díszített királykék ruha a márka egyik azonnal felismerhető darabja. 
 
 
A hazai vörös-szőnyeges és egyéb celeb események másik nagy öltöztetője, a MERO is több öltözékkel képviseltette magát. 
 
Morvai Noémi, tévés műsorvezető, az est háziasszonya egy fehér flitteres MERO estélyi ruhában tündökölt a színpadon. A félvállas kialakítást a földig érő asszimetrikus palást ujj teszi igazán különlegessé. A kontrasztos öv fókuszba helyezi a derékvonalat, amivel az egész kreáció kiemeli Noémi személyiségét és alakját. 
 
 
Szamosi Zsófia színésznő, Magyar Mozgókép Díj jelölt ruhájának már a színválasztása is kitűnt. És bár a színpadra nem sétált fel, a fogadáson is királynőként vonult az alkalmi öltözékben. 
 

Somossy Barbara műsorvezető és rendező, díjátadóként volt jelen, amihez ő is egy MERO öltözéket választott. Fiatalos karakteréhez a márka AW24/25 kollekciójának egyik ikonikus overálját választotta. A fémszállal futatott, fekete ocelot mintás selyem felsőrészben végződő overál tökéletesen hozza azt a sportos eleganciát, amit Barbara képvisel. 
 
 
A hazai divatélet punk couture tervezője, EVELIN FINK sem maradhatott ki az eseményről. 
 
Az egyik legemlékezetesebb ruhát  Makk Lili vágó viselte, aki díjátadóként a színpadon is megmozgatta a tündöklő, sárga öltözéket. A VOLARE kollekció sárga-fekete cupro anyagból készült egyedi printelésű, uszályos szoknyáját Fink Evelin saját tervezésű mintája díszíti. 
 
 
Laszlovszky Zsófia animáció rendező, Magyar Mozgókép Díj jelölt a CURIOSITY kollekció egyik meghatározó darabját viselte. A merész felsőrészt egyedi printelésű selyem organza EVELINFINK monogram és a Magyar Goldberger Intézet öröksége ihlette lágy esésű szoknya ellenpontozza.
 
 
Tihanyi Ildikó jelmeztervező, Magyar Mozgókép Díj jelölt EVELINFINK öltözéke a bátor és kreatív pirosban tündökölt. Az elasztikus nappa bőr nadrágot és az erőt sugárzó, geometrikus mídert a törékeny, lágy hernyóselyem organza szoknyarész lágyítja. 
 

 
A stílusos, klasszikus viseleteiről ismert NOS Simple, Nagy Orsolya öltözékét Udvaros Dorottya választotta, aki idén a zsűri tagjaként is tevékenyen részt vett a díjak kiosztásában. 
 
Az élénk fűzöld hosszú düsessz körszoknya fehér inggel és övvel klasszikus megjelenést kölcsönöz viselőjének, visszafogottan tűnik ki a jelenléte.
 
 

A hazai divatélet fiatal titánja, az Atelier Lajos vagány szetjét Nagy Katica színésznő, Magyar Mozgókép Díj jelölt viselte. Az ARTEMIS térképmintával drapingelt, hernyóselyem ing és Seasalt, bőszárú, cupro nadrág az Atelier Lajos Season1 kollekciójának egyik ikonikus darabja. Katicát megérintette a térkép ing szimbolikája és a benne rejlő romantikus szabad asszociációk világa, amely egyszerre személyes és univerzális történeteket mesél el. Ahogy a színészek is...
 
 
Hófehér RICHARD DEMETER fehér tollas overált választott Dobó Kata színésznő, rendező, a gála egyik díjátadója. Az overál elegáns, letisztult szabású nadrágrészét egy rendkívüli tollas fűző egészíti ki. A hófehér alapot finom arany árnyalatú tollak ékesítik, melyek egyedülálló texturális dimenziót kölcsönöznek a megjelenésnek.
 
 
Az asalon.hu közvetítésével egy másik RICHARD DEMETER öltözék is tündökölt az esten. Könyves Dina, a Bagossy Brothers Company: 10 éve úton című film rendezője, az egész estés dokumentumfilm egyik jelöltje látványos, a fesztivál fotófalához komplementer színként passzoló narancs overált választott. A különleges felsőrésszel kivitelezett öltözékhez kiegészítőnek egy arany Virág Kerényi táskát és egy statement Héria Énamel fülbevalót társított.
 
 
Az asalon.hu főszerkesztője, Vanyovszki Mária a fiatal, feltörekvő tervezők támogatásának jegyében izgi, kesztyűs öltözékét a THE FOUR márkától választotta, amihez a MARTU Concept Bag - Fenntartható Táska Manufaktúra egyik arany darabját társította, valamint egy EVA REMENYI karkötőt. 
 
 
A hazai művészek körében népszerű ARTISTA is jelen volt vörös szőnyegen. 
Spilák Klára színésznő, Magyar Mozgókép Díj jelölt egy nyomott mintás, cipzáras bomber dzsekit és bőszárú nadrágot visel. A nyomat Sarah Arnett Brighton-ban élő angol textil tervező különleges világának képeiből készült.
 

Dombrovszky Linda rendező, Magyar Mozgókép Díj zsűritag szintén egy laza ARTISTA szettben nyomult. Az SS24 Garden kollekcióból választott, Sarah Arnett nyomatával készült nadrágot egy aszimmetrikus, fekete selyem toppal társította.
 

 
Hogy a férfiakról sem feledkezzünk meg, a díjátadón hárman is Róbert Maar öltözéket viseltek.
 
Katona Péter Dániel színész, Magyar Mozgókép Díj jelölt
 

Kovács Tamás színész, Magyar Mozgókép Díj jelölt
 

Vecsei H. Miklós színész, Magyar Mozgókép Díj jelölt
 
Gratulálunk a díjazottaknak, és köszönjük a meghívást!
 
Könyves Dina, Takács-Koltay Anna és Vanyovszki Mária 
 
Amennyiben hiányolsz valakit a listáról, írd meg nekünk emailben: info@asalon.hu!
_____
Képek: Rockstar Photographers for 
@hfdaagency @MagyarMozgokepFesztival
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések