Bezárás

Keresés

Bezárás

« Vissza

Üzleti ruhainspirációk Orovica Kóré Szilviával

Vanyovszki Mária

Évekig ugyanabban az üzleti szektorban dolgoztunk, a személyes ismeretséget mégis a divatszférába való átnyergelésünknek köszönhetjük. Vállalkozásainkban az is közös, hogy mindkettőnket ihletett a közeg, ahonnan jövünk: őt arra, hogy a magyar nők számára elegáns, üzleti és egyedi design öltözékeket alkosson, engem pedig hogy ezeknek a hölgyeknek megmutassam, milyen minőségi kínálatból válogathatnak a hazai alkotóktól.
 
Orovica Kóré Szilvia márkája, az Orovica a designer nadrágkosztümok mellett nagyon sok ruhás, szoknyás öltözéket is kínál, de nem csak emiatt kértem fel, hogy csatlakozzon a viselj szoknyát kampányomhoz. Ahogy egy korábbi interjúban mesélte, miközben öltözékei jól szolgálják a dolgozó nő igényeit, boldogságot visznek a hétköznapokba.

A ruháid készítéséhez milyen tapasztalatból jön az ihlet?
Korábban, amikor gyerekeim születése előtt közgazdászként, manageri pozícióban az üzleti szférában dolgoztam, nehezen találtam magamnak olyan darabot, amit szívesen viseltem, ezért sokszor már akkor is csináltattam magamnak a ruháim. Talán ebből kifolyólag főként kis szériás, business casual darabokat készítek, amelyek megfelelő öltözetet biztosítanak üzleti tárgyalásokon, megbeszéléseken, ugyanakkor egy fogadáson vagy akár egy esküvőn is.
 
 
A business casualnek megvannak az írott és íratlan szabályai, ezeket mindig szem előtt tartom a kollekciók tervezésekor. Például, hogy a szoknya hossza nem lehet rövidebb, mint három centiméter a térd felett.
 
 
Az utolsó tavaszi kollekcióban készült egy rövidebb tunika ruha is, ehhez nadrágot ajánlok az irodába.
 
 
Amikor a vállalati szférában dolgoztál, nálad hogyan oszlott meg nadrág és a szoknya, ruha aránya?
Télen szerintem többször hordok nadrágot, mert nagyon fázós vagyok. A viccet félretéve a reggeli hangulatomtól függ, hogy szoknyát/ruhát vagy nadrágot/overált viselek.

Most hogyan alakul?
Teljesen változó most is, de a kihívásod miatt most a ruhákat részesítem előnyben én is.
 

Mi a tapasztalatod, kik keresik az Orovica ruhákat?
A hétköznapibb ruháim elsősorban olyan hölgyek keresik, akik az irodában, egy megbeszélésen vagy egy konferencián szeretnének csinosak lenni. Az alkalmibb öltözékeket céges partykra esküvőkre, rendezvényekre viszik.
 
 
Milyen alkalmakra választanak ilyen darabokat a nők?
Nem is olyan régen egy nagyon kedves vásárlóm egy konferencián adott elő háromszáz ember előtt egy klasszikus színű és szabású Orovica ingruhában, amiben csodásan festett.
Én azt szeretem, amikor a nők ezekben a darabokban magabiztosságot sugároznak. Nők, akik tudják, mit akarnak és meg merik élni a nőiességük.
 
 
Mik a visszajelzéseik? 
Nagyon sok visszatérő vásárlóm van, aminél nagyobb pozitív visszacsatolás nem létezik számomra.

Mit tanácsolsz annak, akinek egyáltalán nincs, vagy csak nagyon kevés ruhája van, miért és hogyan kezdjen hozzá? Hogyan segítheti ez őt az üzleti, vállalati, munkahelyi környezetben?
Egy jól szabott ruha bármilyen testalkaton jól áll. Elég hamar rá kellett jönnöm, hogy a konfekcióméret csak egy egészen szűk rétegre jó, emiatt bármelyik ruhámat örömmel elkészítem méretre szabva. Ugyanakkor ügyelek arra is, hogy minden egyes sziluettből csak pár darab készüljön, hiszen nem szívesen látod, ha egy konferencián hárman is ugyanabban vannak, mint te. Emiatt ezekben a ruhákban már csak ebből kifolyólag is különlegesnek érezhetik magukat a nők.
És a különlegesség magabiztosságot is nyújt.
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések