Bezárás

Keresés

Bezárás

Kétnapos konferencia - 3. Globális Fenntartható Divathét

„Fenntarthatóság és társadalmi felelősségvállalás a divatban”

A harmadik Globális Fenntartható Divathét keretében újra konferenciát szerveznek a fenntartható és etikus divatról. 

Néhány gondolat az április 12-i előadókról:

Ahmed Zubair Pakisztánból a hagyományok, a fenntarthatóság szempontok és a modern technológia összekapcsolásáról beszél a férfi ruhagyártásban, Fawad Noori a GIFT pakisztáni egyetemről pedig a digitális textil nyomtatásnál a hagyományos motívumok felhasználását mutatja be. 

Az Oxfordban élő Sruthi Nagulavancha a hagyományos, indiai szövőszékeken kézzel készült indiai szári anyagokat gondolja újra és készít blézereket és a maradékokból kiegészítőket, ezzel is a körforgásos divat koncepcióit követve. 

Racso Jugarap, Fülöp-szigeteken született, Belgiumban élő művész és tervező rattan nyakkendőt készít a rattan hulladékok újrahasznosításával és még a csomagolásnál is követi az öko szempontokat, munkát adva a helyi közösségnek, olyan asszonyoknak, akik már nem találnak koruknál fogva megfelelő munkát.

Edlira Sulaj tervező Albánia kulturális örökségét is bemutatja a viseletekben, hogyan lehet a modern öltözködésben ötvözni a folklórt, a tradicionális kézművességet, a hímzést, mindent fenntartható módon, és erre oktatja a jövő generációját is. A panelbeszélgetésekhez csatlakoznak olyan indonéz szakemberek is, akik fogyatékkal élőket vonnak be az öko textiliák készítésébe.

Julia A. Müller Németországban élő tervező ANNAMARIAANGELIKA márkáját a slow fashion jegyében tervezi Peruban, az ottani művész csoportok bevonásával, nagyon sok családnak biztosítva megélhetést a kizárólag öko, alpakka alapanyagú, az ottani hagyományos kézi feldolgozással készülő kötött termékek gyártásával. 

A magyar Kovács Kinga tervező „Vigyél színt az életedbe!” nevű projektjét mutatja be a konferencián, ahol a ruhákba Braille írással belehímzik a ruhák színeit, hogy az olvasható legyen a gyengén látók számára is, asszisztencia nélkül. A projektben közreműködött Lengyel Zsófia, látássérült parasportoló, a magyar válogatott tagja, aki a 3.GSFW arca, a Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület Ability Fashion Teamjének tagja. 
Panelbeszélgetés keretében Erdei T. Lilla csipkekutató régi magyar csipkékből nyújt ízelítőt, ehhez kapcsolódóan Nelli Molinari míves nemesfém csipkeékszerekké alakított magyar csipkéket mutat be. 

A KONFERENCIA FOLYTATÓDIK ÁPRILIS 13-ÁN 10 ÓRÁTÓL:
HELYSZÍN: LA PRIMA HOTEL, H-1052 Budapest, Piarista u.6.

Néhány ingyen regisztrációs hely még van a konferenciákra diákoknak és jövedelemmel nem rendelkezőknek: 
http://www.divatliga.hu/gsfw-latogato-regisztracio/

Információ a GSFW további programjairól: http://www.divatliga.hu/globalis-fenntarthatosagi-divathet-2018/
http://www.fashionhungary.com/global-sustainable-fashion-week-2018/
 
https://www.facebook.com/events/2093897897511292/ Hasonló események