Bezárás

Keresés

Bezárás

Légy a tested éke! - Between ’18AW: No Conventions

Vanyovszki Mária

A nő maga a termékenység, a harmónia, az egyensúly, a biztonság, a kreativitás, az otthon, a család, az intuíció, az ösztönös bölcsesség. A nő befogad, táplál és elenged.

A nőnek teste is van, mely minden formájában maga a tökéletes szépség. Öröm nemcsak vetkőztetni, de öltöztetni is. A fehérnemű ennek az örömteli, oda-vissza folyamatnak a meghosszabbítására jöhetett egykor létre; mind a mai napig a funkcionalitáson messze túlmutatva, a fokozatos láttatás és takarás míves eszköze.

A 2015-ben alapított Between márka tavaly tavaszi-nyári kollekciójában jelentek meg először a fehérneműk. A márka tervezője, Csilla annyira megtalálta magát ebben a termékkörben, hogy azóta kifejezetten a szofisztikált, „smartsexy” fehérneműkre specializálódott.
 
 

A most bemutatásra kerülő őszi-téli kollekciót elvileg azok a nők inspirálták, akik nem azonosulnak a társadalmi konvenciók által megkövetelt szerepekkel. A koncepció célja e konvenció falainak ledöntése: mit szabad, mit illik, mit nem, mit kell tennie a nőnek szerepe szerint stb.
 
 

Miközben érezni egy provokatív hangulatot, a darabok mégis az ízlésesség és a lágyság finom világában maradnak. 
A fehérnemű szettek nem titkolt küldetése az alkalmi jelleg. A 3D csipke printelt anyagon layeresen a muszlin, a puha tüll, az áttetszőség maga, és a minőségi acél kiegészítők egy kollekción belüli alkalmazása a szofisztikáltság és extravangancia elegyeként jelennek meg. A csipkébe hímzett finom lánc egyedi technológiaként tűnik fel több darabon is.
 
Az anyaghasználat, az applikációk, a sziluettek és a színvilág több, leginkább egzotikus, természetes környezetben tett utazás során szerzett vizuális behatás eredményeiként születtek.
Az öltözékeknél a funkciót tekintve figyelhető meg egy renitensnek mondható attitűd, különös tekintettel az utóbbi évszázadban kialakult beskatulyázásokkal szemben. A darabok ugyanis alapvetően olyan elemekből állnak, amelyek otthoni viseletre jellemzőek, de egészen más hangvételben, mint az megszokott. Mert miért ne hordjunk otthon is olyat, ami finom és igényes? 
Számomra egyfajta visszatérés ez azokba a korokba és kultúrkörökbe, amikor a nő elsődleges szerepe szerint a szépség állandó közvetítőjeként érvényesülhetett, mindeközben mégis legnagyobb uralkodók legközelebbi, legbölcsebb tanácsadójaként léphetett fel (Kína, tao stb.)
 
 
Teljes lookbook: 
 
 
Fotó: Máté Mile
MUA: Zita Szlameniczky
Hair: Attila Fenyvesi
Style: Judit Kaposi
Model: Rozina LugosiHasonló bejegyzések