Bezárás

Keresés

Bezárás

Lélekmélységek és technikai bravúrok Vetlényi Alma kollekciójában

Vanyovszki Mária

A zero waste ruhatervezéssel pár évvel ezelőtt Gombold újra díjnyertesként berobbant Vetlényi Alma mindmáig hű a fenntarthatóság elveihez. A több hazai és nemzetközi elismerésben részesült alkotó darabjait nemcsak nézni és értékelni, de viselni is nagy öröm.

Az idei őszi-téli szezonra olyan látványos, színes kavalkádot tervezett, amiről eszembe nem jutna, hogy ezek a darabok a teljes anyagfelhasználás kompromisszumával készültek.

Annyira mai, modern és imádnivaló, hogy rácsodálkoztat arra a tervezői és technikai bravúrra, amilyen magas szintre Alma saját zero waste alkotói működését fejlesztette.


A szeptemberi fashion weeken láttam először a kollekciót, most megérkezett hozzá a kampányanyag is.
 
 
A művészcsaládból származó Alma a Bauhaus mozgalmából ihletődött a kollekció tervezésekor, ami megjelenik a szín és formavilágban is. Természetes anyagokat használt, selymet, lent, gyapjút és egyéb organikus textíliákat, amelyek többségében OEKO-Tex Standard 100 minősítésűek.
 
 
Az alkotói folyamat különlegessége a hulladékmentes feldolgozáson túl, hogy ezzel a technikával Alma most először készített őszi-téli kollekciót, azaz már nemcsak a könnyű, nyári ruhákon, de kabátokon és vastagabb őszi darabokon is megvalósította a zero waste anyagfelhasználást.
 
 
Az öltözéksor változatosságában benne van az alkotó reflektálása napjaink kiszámíthatatlanságára: a vaskosabb formák a belső erőt és kitartást testesítik meg, a természetes anyagok lágysága a melegséget, az összetartozást és a harmóniát, az intenzív színek pedig az optimizmust, a sokszínűséget és a reményt hozzák el viselőik számára.
 
 
A szabadtérre szervezett fotózás nemcsak Budapest építészeti sokszínűsége előtt tiszteleg, de megmutatja a főváros természetközeli arcát is, aminek fontosságát az idei, járványhelyzet sújtotta szabadulási igényünk jobban kihangsúlyozta, mint valaha.
 
 
A természet közelsége, a fenntarthatóság és a hazai vállalkozók támogatása három olyan kulcstényező, ami köré az idei év tanulságai jól felfűzhetőek.

Alma Vetlényi ruha választásával egy olyan művészt támogatunk, aki nemcsak jól viselhető, látványos, dizájnos öltözékeket kínál, de vele tudatosan öltözködünk, közelebb kerülünk a természethez és talán a lelkünk legmélyéhez is…
 
Összes kép:
 
 
 
_______
Kreditek:
Photo: Alianna Albert
Concept and strategy: Kata Fasi 
Art direction: Alma Vetlenyi, Kata Fasi
Makeup: Csenge Gyopar Liksay
Styling: Sofiya Urban
Models: Lily –  Visage Models, Lara – Eleven Models 
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések