Bezárás

Keresés

Bezárás

Powerful & Sensual - Maison Marquise 2017. őszi-téli kollekció

Vanyovszki Mária

Tóth Bori ruháit nagyon szeretjük. Az utóbbi időben főleg a külföldi piacokra koncentráló Maison Marquise őszi-téli kollekciója mégis csak valahogy most, év végén került a látókörömbe. Legutóbb ugyanis akkor írtunk a márkáról, amikor a 2016-os Marie Claire kifutójának exkluzív, záró show-jában mutatták be a távol-keleti kultúrákból inspirálódott, légiességében is határozottságot sugalló tavaszi-nyári kollekciójukat.
 
A már nevével is tekintélyt sugárzó brand aktuális darabjai pontosan azt az érzést közvetítik, amit a név maga. Minden egyes öltözék hűen tükrözi azt a háttér világot, azt a személyiséget is, mely a tervezőt ezúttal ihlette:
 

a magabiztos, határozott városi nőt, a benne rejtőző romantikára, gyengédségre vágyó rejtett énnel.

 
Ezt a kettősséget, mely erős kontrasztot teremt a kollekcióban a kemény geometrikus formák-minták és a lágyan repülő aranymintás madarak, áttetsző anyagok és csipke ellentéte fejezik ki.
 
A tervező rendkívül erős látvánnyal bíró anyagokat alkalmazott. A lágy bársonyok, puha selymek és szőrmével kiegészített brokátok mintázataiban és vonalaiban a tervező saját korábbi kollekcióinak egy-két elemét is újraértelmezte. Ilyenek például a japán kimonók kecsességükben is tekintélyes madarai, mellyel egyszerre reflektál a tavaly tavaszi-nyári kollekció keleti ihletésére, ill. a pár szezonnal korábbi Kanari Collection madaraira. Az akkori erőteljes sárgát ezúttal a powerful & sensual érzést egyszerre közvetítő erőteljes tűzpiros váltotta fel arannyal, fehérrel, feketével, púderrózsaszínnel és a palackzölddel kombinálva.
 
A japán kimonók természeti formái és az art deco művészet ihlette geometrikus minták világa jól kiegészíti egymást. A finom ünnepélyességben így találkozik az esti és a nappali ruhatár. A kollekció fő színei az ezüst és az arany megjelennek nemcsak a nemes anyagokban, de az öltözékekhez nagy gonddal készített kiegészítők (övek, táskák) fémkellékeinek színeiben is. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Hasonló bejegyzések