Bezárás

Keresés

Bezárás

Régi szép idők - AWARE by Printa tavasz-nyár

Fenntartható sorozatunkat folytatva ma az AWARE by Printa márka 2018-as tavaszi-nyári kollekcióját mutatjuk be. A “GOOD TIMES” néven debütált darabokkal a tervező, Majoros Zita ezúttal a múltba nyúlt vissza. Azt a világot idéz fel, amikor az anyagok értéket képviseltek, és tisztelettel bántunk velük.
 
 
Ehhez méltó kellő figyelemmel és ráfordítással ipari hulladékokból, használt anyagokból, ingekből, textilhulladékokból, valamint korábbi vitorlavásznakból készültek a zero waste elvet követő darabok, sok kézimunkával.
 
 
Az újrahasznosított anyagdarabokat a márka most is bravúrosan építi be sajátos, letisztult szabásvonalaiba, aminek eredményeképp egy könnyebb, modern ruhatár született.
 
 
Kontrasztos printek és monokróm színskála jellemzik a kollekciót.
 
 
A kiegészítőket helyi kézművesekkel karöltve készítették. A fonott sapka és a gyékényes hastáska természetes alapanyaga tovább lágyítja az öltözékek fekete-fehér, éles vonalvezetését.
 
 
Figyeltek a természetes és komposztálható részletekre. Ilyen például a fagomb, vagy a kenderheveder és len kötél, ami kiegészíti az öltözékeket. 
 
 
A márka folytatja a férfi vonalat is.
 
 
A pólók anyag környezetkímélő, megújuló energia segítségével és csökkentett vízfogyasztással történik a gyártás.
 
A kollekció Printás egyediségét a karakteres, kézzel nyomott grafikái adják.
 
 
Fotós: Ladocsi András
Sminkes: Szakál Réka NSM
Modell: Janka - Highlight models, Viktor 
 
Teljes lookbook: 
 
 Hasonló bejegyzések