Bezárás

Keresés

Bezárás

SECRETLESS - Aware by Printa 2017 tavasz-nyár

Napjainkban az olaj után a textilipar a világ második legszennyezőbb tényezője. Ma ötször annyi ruhát veszünk, mint 30 évvel ezelőtt, miközben több mint 20.000 liter víz kell egy kg pamut előállításához, mely nagyjából egy póló és egy farmer anyagának felel meg, hogy aztán a túlfogyasztásnak köszönhetően pár év alatt a szeméttelepeken landoljanak ezek a ruhák tonnaszámra.
 
Már nem üzleti titok, hogy környezetünk milyen magas árat fizet a tömegtermeléssel működő ruhaipar miatt.
 
Nem lenne jó tisztán látni, hogy mire is költünk?
 
Az Aware by Printa márka kizárólag újrahasznosított textilből dolgozik és a teljes "gyártási" folyamatba betekintést enged.
 
Megmutatják a textilek útját az anyagbeszerzéstől egészen a ruhafogasig. Betekinthetünk a gyártás izgalmas folyamataiba. Kutatás, anyag-válogatás, szétszabás, vágás, mosás, festés, újravágás, varrás, újraszabás...
 
Így készülnek a Printa jó minőségű és nyomon követhető ruhadarabjai.
 
 
Legfőbb céljuk is nyílt titok - ökotudatos és fenntartható gyártási folyamatokban terveznek. Az eredmény pedig egy teljesen titoktalan ruhakollekció!
 
 
A SECRETLESS kollekció újrahasznosított anyagokkal és hangsúlyos szitázott nyomatokkal kísérletezik játékosan. Idén a fel nem használt textilipari felesleget párosították használt farmerrel és újrahasznosított férfiinggel, a modern technikát pedig helyi kézműves hagyományokkal ötvözték.
 
 
Az ellentétek találkozásából valami egészen új született: absztrakt szitanyomott felsők, teljesen átalakított farmer ruhadarabok, gondosan szabott patchwork ruhák és kézzel készült gyékény táskák.
 
Lookbook:
 
 
fotó: Szalay Krisztina
modell: Akal-Volkov Patrícia - Visage Models
smink: Galambos Eszter
tervező: Majoros Zita
gyártás: Lébényi Anna
videó: Puskás MarcellHasonló bejegyzések