Bezárás

Keresés

Bezárás

Válts perspektívát! – DAIGE 2020. ősz-tél

Finoman hangolt retró érzés modern vonalvezetésben, izgalmas printek környezetbarát anyagokon, perspektívaváltás és tudatos gardróbépítés a DAIGE aktuális kollekciójának hívószavai.
 
A tervező, Tóth Melinda célja, hogy a márkával a felesleges gyártást és készletfelhalmozást elkerülve, limitált, fenntartható mennyiségben készítsen olyan ruhákat, amelyekért a viselőjük mindig szívesen nyúl a szekrénybe. 

A 2020-as őszi-téli kollekciója perspektívaváltásra buzdít. Ihletője az asztronómia, az égbolt titokzatos világa, az asztrofizika, a kartográfia, valamint az emberiség történelmét formáló nagy csillagászati felfedezések. Melinda sokrétű inspirációs forrásból merített a kollekció tervezésekor, így a ruhadarabok megszületésében közrejátszott Einstein tér-idő elmélete, a Big Bang talánya, régi csillagtérképek és atlaszok, sőt a Nasa weboldala és időjárás jelentések is.

Az izgalmas őszi-téli kollekció két új printet is tartalmaz, amelyeket idén először organikus pamutra készíttett a márka. A ‘Gravity printet Szekszárd gravitációs térképe ihlette, és többek között a minta mentén kézzel steppelt dzseki és anorák formájában viselhetjük.
 
 
A ‘Constellation’ print egy 1600-as évekbeli antik csillagtérkép alapján készült, így olyan régi csillagképeket is ábrázol, amik mára már nincsenek számon tartva, hiszen ezek adminisztrálása az évszázadok alatt folyamatosan változott.
 
 
A Constellation printelt anyagból ráadásul nemcsak ruhák (például Salm ing) készültek, hanem egy 100% selyem kendő is.
 

Zöldülő márkaként továbbra is elsődleges szempont a DAIGE számára az anyaghasználat. Ebben a kollekcióban hangsúlyos a biopamut, amiből az összes printelt és kötött darab készült.
 
 
 
Az esős szezonra egy különleges, óceáni hulladékból újrahasznosított dzsekivel bővült a paletta, aminek minden eladott darabja után 10%-ot adományoznak a Seaqual Initiative-nek, ami ezt az óceánt tisztító és újrahasznosító tevékenységet végzi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
_____
Összes kép a kollekcióról:
 Hasonló bejegyzések