Bezárás

Keresés

Bezárás

„A jelzőbokrétákat imádtam a leginkább”– Szilveszter Anikó, a fordító

Többek között Szilveszter Anikónak köszönheti az asalon.hu, hogy irásaink, interjúink és kollekcióértékeléseink felkerülnek divatportálunk angol felületére is. A nyelvtudását Kolozsváron pallérozó, majd Londonban elmélyítő oktató jelenleg Budapesten elsősorban magántanítványokat fogad. A divat világa őt is gyerekkora óta elvarázsolja, így a témához kapcsolódó fordításokat örömmel vállalja.
 
Anikó a kérdéseket írásban kapta és válaszolta meg.
 
Meséld el, mikor és hogyan csatlakoztál az asalon.hu csapatához?
Körülbelül három éve költöztem Budapestre; a szociális hálóm eléggé szűkkörű volt, így nyitott voltam minden kapcsolódási lehetőségre, örültem minden régi arcnak. Facebookon vettük fel Máriával újból a kapcsolatot, előtte körülbelül 15 éve nem láttuk egymást (egy egyetemre jártunk Kolozsváron, de ahogy felidéztük, nem is igazán beszélgettünk anno). Mesélt mindenről, az akkoriban induló A Salon-ról, aztán spontánul rákérdezett, hogy lenne-e kedvem az angol tartalomban segíteni, én meg gondolkodás nélkül rábólintottam.

Mi volt a feladatod?
Mária írásait fordítottam angolra, a jelzőbokrétáit imádtam leginkább. Ritkán fordítok amúgy, mert monoton, személytelen számomra. Ezek az interjúk, írások ellenben határozottan lekötöttek.

Jelenleg mivel foglalkozol?
Angol tudásom ‘osztom meg’ felnőttekkel, többnyire otthoni keretek között.

Eddigi munkáidból mire vagy a legbüszkébb?
De jó ez a kérdés, és de jó lenne gyakrabban magamnak feltenni, hogy tudatosítsam, hogy az amúgy gyakran egysíkúnak tűnő munkámban vannak büszkeségre okot adó pillanatok. Például büszke vagyok az idős hölggyel való közös munkánk eredményére, aki azért kezdett el angolt tanulni, mivel az édesapja Alzheimer kóros volt, és ő a félelem helyett egy proaktív lépést választott: így igyekszik aktívan tartani az agysejtjeit.

Mit csinálsz a szabadidődben?
Sok filmet nézek, beszélgetek, főzök, sokat jógázom és újabban ezzel együtt figyelem a légzésem.

Divathoz kapcsolódóan milyen álmaid, terveid, vágyaid vannak?
Szeretném megvalósítani, kipróbálni a kapszula gardróbot, de még nem értem meg rá. Viszont már kétszer volt hat - hat hónapom, amikor semmi rongyot nem vásároltam. Azon kívül, hogy nem költöttem, egyfajta tisztulási folyamatként is éltem meg, hisz az így megmaradt pénzt értékesebben költöttem el, elsősorban élményekre.

Miért szeretsz az asalon.hu-val együttműködni?
Amint már említettem előbb, a témák érdekelnek, amiket fordítottam, meg extra kihívás volt a bokrétás szerkezetek lefordítása. Nem utolsó sorban eljutottam pár eseményre, ahova amúgy nem mentem volna el.

Van kedvenc cikked, rovatod, fotóanyagod az asalon.hu-ról?
A "Bálint Sára régi csipkéink új élete" újrahasznosítási projektje igen megmaradt.

Imádom az ötletet.

 
 

Készül az asalon.shop. Mivel bíztatnád a tervezőket, márkákat, szerinted miért érdemes az asalon.hu online piacteréhez csatlakozni?

Elsősorban mint a fast fashiont sajnos egyelőre még csak elméletben lenéző személy, (mert még rám csavarodik időnként egy-egy zarás cucc), támogatok minden hasonló kezdeményezést, amely a hazai tervezőket segíti, termékeiket értékesíti, köztük olyanokét is, akik még nem jutottak el helyi vásárokra, pl. a Wampra, illetve üzletük sincs. Emellett Mária munkája, lelkesedése egy plusz, ami miatt érdemes belevágni és csatlakozni.  
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek