Bezárás

Keresés

Bezárás

A komfortzónán túl – Különleges együttműködés a Timarcs bemutatóján

szerző: Vanyovszki Mária

Nemrég, amikor arról meséltem valakinek, hogy divateseményekre járok, ahova olyan barátaim kísérnek el, akik tudnak és szeretnek fotózni, majd a fotókat az írásaimhoz csatoljuk, az illető úgy reagálta ezt le, hogy ezek szerint kihasználod a barátaidat.
 
Olyan mélyen belénk nevelték ezt a pénz-centrikus gondolkodásmódot, hogy sokan nehezen tudnak ettől elrugaszkodni, és úgy tekinteni erre az útra, amit életnek hívunk, hogy ha szeretsz valamit csinálni, akkor miért ne segítenél másoknak ezzel akár ellenszolgáltatás nélkül is. A pénzt teljesen kiiktatni az életből persze nem lehet, ez egy ilyen szükséges közvetítő eszköz, de csak azért, mert nem tudunk mindent a közvetlen környezetünktől megkapni, és az általunk végzett munkából sem csak a családunk és a barátaink profitálnak.

A fent említett beszélgetésre érdekes módon még aznap este került sor, hogy eljöttem a TIMARCS 2016-os tavaszi-nyári kollekciójának bemutatójáról.

Osztos Tímea, a márka tervezője egy nagyon fiatal lány, akinek a gondolkodásmódja már most meghaladja elvileg sok tapasztaltabb és idősebb ember életszemléletét. Ez nemcsak a saját útkeresésében nyilvánul meg, ahogyan egyszerű vászontáskák varrogatásától egészen rövid idő alatt eljutott a saját önálló és rendkívül egyedi kollekciókig, meg ma már a kampányfotóit is maga készíti, de különleges kreációival, egyedi látásmódjával, továbbá nyitottságával és önzetlenségével már most annyi örömet tud okozni, amit másoknak tanítani kellene.
 

A fiatal tehetség TIMARCS nevű márkájának második ruhakollekcióját ismert hazai bloggerek mutatták be csütörtök este a Palomában. Ha csak ezt az egy mondatot kezdeném el szavanként elemezni, legalább négy-öt olyan történetet tudnék kibontani, ahol az emberi önzetlenség, az innovatív gondolkodásmód, a kreatív és nem feltétlenül érdek vagy eredmény orientált együttműködés, de szinte minden esetben a komfortzónán való átlépés több gyönyörű példáját tudnám bemutatni. Kezdhetném Kárpáti Zsuzsannával, aki a Palomát pár éve megálmodta és jelenleg is vezeti, majd folytathatnám Pásztor Edinával, aki Osztos Tímeával a közös hangot megtalálva, a TIMARCS 2016-os tavaszi-nyári kollekciójának kampány arca lett, majd megszervezte a múlt heti divatbemutatót, melyen az összefogás újabb nagyon szép példájaként csupa ismert hazai blogger öltötte magára Tímea ruháit, és vállalta fel a modell amúgy nem is olyan könnyű szerepét.

A kollekció egy igazán izgalmas, fiatalos, futurisztikus világot idéz meg, ahol ugyanakkor szempont volt a kényelem is. Az aszimmetrikus szabásvonalak, szokatlan anyagfelhasználások egyfajta klasszikus, jövőbe mutató eleganciát képviselnek. Nekem Konsánszky Dóra ruháit is eszembe juttatta.
 
 

Színében főleg a fekete dominál, melynek mélységét hol a szürke különböző árnyalatai, hol a neon fényessége töri meg, mindezt olyan formákkal és szabásvonalakkal, amiket viselve bárki bárhol igazán különlegesnek érezheti magát.
 
 

A kollekció egyfajta apokaliptikus hangulatvilágot is megidéz. A tervező sokszor dolgozik újrahasznosított anyagokkal is, ezek legtöbbször rátétként, apró elemekként köszönnek vissza a ruhákon. Egy másik variáció az, mikor a textil aktuális végződése a formaadó, ilyenkor a textil kevesebb hulladékot termel, hiszen nem szabják el, meghagyják az adott jellemvonásokat. A végeredmény pedig egy csodás formavezetés, mintha a textil múltbéli életének szereplői keltették volna életre az adott ruhadarabot.
A kollekció részletes leírása és kampányfotói elérhetőek itt.

A bemutató helyszíneként szolgáló Paloma udvar a maga fémszerkezetű, dupla lépcsősorával és az árkádos körfolyosóval olyan impozáns hátteret biztosított a ruháknak, melynek révén egy különleges filmben érezhettük magunkat. Videóink a bemutatóról elérhetőek itt és itt.
 
 

A modellként bemutatkozó bloggerek mindegyike hozzá van szokva a fotózásokhoz, így akár gondolhatnánk, hogy nem meglepetés a rendkívüli profi szereplés, de megjegyezném, hogy fotón pózolni és kifutón végigmenni teljesen más képességeket és megjelenést igényel. Arról nem is beszélve, hogy az esős nap után egyébként is csúszós, vas-szerkezetű lépcsősor extra kihívását is mindannyian hibátlanul teljesítették.
 

A bemutató utolsó kreációja egy fekete, modern outfit volt, királylányos, gyönyörű anyagú selyem palásttal, amit Tímea egy különleges, fraktált mandalával díszített. A mandala Parádi Kriszta munkája, akivel a fiatal tervező lány szintén szívesen dolgozik együtt. A bemutató után a ROOM4-ban megtekinthettük Kriszta egyéb mandala munkáit is.

A boltban két fotós barátnőmmel hamar kiszúrtunk egy különleges ékszert, ami teljesen olyan volt, mintha az aznapi öltözékemhez tervezték volna. Kiderült, hogy a lánc szintén Tímea munkája, amit, anélkül hogy ismert volna, ajándékba adott nekem, csak azért, mert boldog volt az aznapi élményektől, attól, ahogy örömet okozott ruháival, és csak adott és adott mindenkinek.
 

Kívánom, hogy ez a nyitottság, ez a komfortzónát ruháival és gondolkodásmódjával folyamatosan átlépő őszinte tehetség még nagyon sok ilyen örömet és sikert éljen meg.

A divatbemutatón modellként aktívan közreműködő bloggerek:
Petra Törköly - PIERRETTE, Tajti Alexandra - Live Wonderful Life, Antalfy Krisztina - VoilaMode, Kialakító, Deme Eszter - Shine On Silver, Tamara, Kász Attila - Kasz Couture, Szalai Nóra - From Nora, Pfiffer Katalin - World of Katie, Nguyen Chizu.

A Salon csodás fotóit ezúttal a szintén önzetlen segítő Nerpel Niki, (Nerpel Photography) készítette.
 
További képeink:
 
 
A kollekció kampányfotói:
 

 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek