Bezárás

Keresés

Bezárás

Az Auchanban azt fogjátok venni, amire én azt mondtam - Mod’Art diploma 3. rész

Vanyovszki Mária

A Mod’Art sorozatot egy novemberi visszatekintővel folytatom. Ekkor mutatták be ugyanis az iskola végzős növendékei azokat az öltözékeket, amiket az Auchan pályázati kiírására készítettek.

Hogy miről is van szó?

Az Auchan in Extenso márkanév alatt értékesíti saját ruházati termékeit. A brand növelésére, modernebbé és vonzóbbá tételére törekedve a kínálati kört exkluzív darabok bevonásával szélesítik. Ennek a koncepciónak a részeként indítottak egy nemzetközi felhívást, melyben több ország divattervező képzéseivel együttműködve fiatal alkotók készíthették el 2018-as ünnepi (karácsonyi, szilveszteri) öltözék terveiket az áruházlánc számára.

Az Auchan Magyarországon a Mod’Art divatiskolát kérte fel, hogy növendékei körében a kiírást közzétegye:

Natural AW 18/19 Women – Festive Capsule Collection In Extenso By Auchan 

Első körben a jelentkezőknek egy műszaki dokumentációt kellett készíteniük egy olyan sziluettről, amely megfelelt az Auchan kritériumainak, azaz: kreatív és eredeti ötletből készített divatos, könnyen és sokak által viselhető öltözék; anyaga és részletei a minőséget tükrözik; ugyanakkor figyelembe veszi a márka árazási szintjét; alkalmazza a megadott tematikát (természetfeletti, futurisztikus, optimista, űrbéli); kifejezetten ünnepi öltözék az aktuális trendeknek megfelelően.

A feladat egyáltalán nem volt egyszerű.

A projektre a Mod’Art-ból mind a tizenhárom végzős diák jelentkezett.

Az előzetes szakmai zsűri novemberben állt fel, hogy kiválassza a két legjobbat, amik közül aztán az Auchan követői, vásárlói dönthették el a Facebookon történő szavazással, hogy melyik is kerüljön gyártásba, majd pedig az Auchan üzleteibe, nemcsak Magyarországon, hanem globálisan.

Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy a Mod’Art tanárai, az Auchan képviselői, divattervezők és más szakemberek mellett magam is szerepet kaptam a döntésben.
 
 
A zsűrinek nem volt könnyű dolga.
 
 
 
 
 
 
 
 
Végül nem is két, hanem öt pályamunkát küldtünk tovább a közönségszavazásra.
 

Örülök, mert az általam is legjobbnak ítélt két munka közül került ki aztán az abszolút nyertes, akinek az öltözékét az Auchan megvalósítja és globális szinten, idén, év végétől minden áruházában értékesíteni fogja.
 
 Beregszászy-Nagy Alexandra munkája

A pályamunkákat a Mod’Art vizsgabemutatóján kifutón is láthattuk.
 
 
Képek: Mod’Art
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek