Bezárás

Keresés

Bezárás

Díjnyertes tervező dinamikus darabjai – Tomcsanyi 2018. tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Többszörös jelölés után a Glamour olvasói idén Tomcsányi Dórát választották az év divattervezőjének, melyhez ezúton is gratulálunk. A tegnapi díjátadó gálát kipihenve tavaszváró sorozatunkat ennek apropóján a Tomcsanyi aktuális kollekciójával folytatjuk.

A Dóra által alapított márka a kezdetektől határozottan képvisel egy sajátos világot. Előszeretettel nyúl a hazai közelmúlt öltözködési és egyéb, kulturális sajátosságaihoz, amiket aztán egy újszerű retró hangulattal a legfiatalabbak mindennapi ruhatárába beilleszthető darabokba ültet át.

Az októberi Mercedes-Benz Fashion Week-en bemutatott, legutóbbi kollekciót a vintage teniszezés inspirálta. Az ötvenes, hatvanas, hetvenes évek életérzése és kultúrája jelenik így meg, azaz nem egy sportöltözék, hanem egy azt központba állító mindennapi, modern, minimalista ruhatár.
 
     

A tervező célja a téma mentén alakított öltözéksorral, hogy a ruhákat reggel magunkra öltve, külső megjelenésünkben megerősítve egy kellemes, izgalommal és jó érzéssel feltöltve vágjunk neki a napnak.
 
     
 

Dóri szereti a nőiesen laza formákat és fazonokat. A szabásmintákban most is visszatérnek az olyan örök, sláger darabok, mint az ingruhák, overállok, kis nadrágok, ruhák és szoknyák saját övvel, stb.
 
     

Két markáns, feketével mélyített, naranccsal, kékkel vagy zölddel kombinált print is megjelenik több fazonban: egy feje tetejére állított teniszpálya nyomat az egyik, és egy vintage teniszütő print a másik.
 
    

Színvilágában pasztell jellemzi minden mennyiségben: a púder, a sötétkék egy tompított árnyalata, világos babakék, barack szín stb.
 
 
Vannak a nyárra kifejezetten ajánlott hófehér darabok hímzett felvarrókkal, melyek szintén a tenisz inspirációt hozzák vissza.
 
     

A kollekció fő anyagai a finom, hajszálcsíkos pamut, a pasztell színblokkos cupro, a fekete-fehér farmer anyag és a lágy, pasztell színű viszkóz.
 
     

Alapvetően a kollekció nagyon nőies, de a viselője eldöntheti, hogy egy sportos vagy éppen csinos cipővel szeretné viselni, mellyel az öltözék napközben akár teljesen át is variálható.
 
Összes kép a bemutatóról: 
 
 
Képek: MBFW 2017. október



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek