Bezárás

Keresés

Bezárás

Egy tervezői alkotómunka csúcsa: Olimpia – Tokió – Nubu

Vanyovszki Mária

Tegnap a Magyar Olimpiai Bizottság sajtótájékoztatóján hirdették ki a 2020-as tokiói olimpia és paralimpia formaruha-pályázatának eredményét, ahol a Nubu tervezőpárosa méltán nyerte a kiírást.

Adél és Judit már négy éve is pályázott, akkor is nagyon erős anyaggal szálltak versenybe, de végül Rióra a USE Unused öltöztette a magyar olimpiai csapatot.

Idén talán még a négy évvel ezelőttinél is nagyobb lendülettel vágtak bele az alkotásba, mivel a japán vonatkozás miatt ezer szállal kötődtek a feladathoz.

"Az olimpiai kollekció fontos eleme, hogy méltón és markánsan képviselje Magyarországot. A nemzeti trikolór végigvonul a kollekció darabjain: az elegáns szett anyaga piros-fehér-zöld festett mintás, dinamikus ecsetvonásokkal, feliratokkal (HUNGARY). A sziluettre is nagy hangsúly került: a bevonuláskor a magyar zászlót lendületes, szép esésű anyagokkal követik. Mindemellett rejtetten megjelennek a japán kultúra tradicionális öltözékei - öv, kimonó-, mellyel a tervezők a rendező ország felé is kifejezik a tiszteletüket."

A NUBU tervezői miközben tartották magukat a tőlük ismert modern, minimalista, kényelmes és egyben stílusos vizuális világhoz, a magyar nemzeti zászló színeit és formavilágát a japán zen filozófiával ötvözték.
 

A designerek a kollekcióban a befogadó ország felé is tisztelegnek a szabásvonalakban elrejtett kimonó motívumokkal, miközben egyértelműen hangsúlyozzák a magyar identitást a "team hungary" feliratokkal és a dinamikus ecsetvonásokkal felvitt piros-fehér-zöld mintával.
 

A NUBU kollekciójában az elegáns és a sportos darabok jól kombinálhatóak egymással. Judit és Adél a funkcionális és kényelmes öltözettel kiegyensúlyozottságot és magabiztosságot szeretnének ajándékozni a sportolóknak, ezzel segítve őket a kiemelkedő eredmények elérésében.

A kollekciót mi is imádjuk.
 
 
 
 
 
 

Gratulálunk az alkotóknak és sok sikert kívánunk a magyar versenyzőknek!
 
Lookbook fotók: Földi Ádám
_________
 
Képeink a sajtótájékoztatóról:
 
 
Fotók: Fekete Edward



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek