Bezárás

Keresés

Bezárás

Esőért fogsz imádkozni, ha magyar tervezők kabátjait viseled!

Vanyovszki Mária

Már gyerekkoromban is imádtam az esőt. Amikor mindenki más menedéket keresett, eresz alatt osont vagy kapualjakba bújt, én védőruházat nélkül nekivetettem magam az üres utcáknak, és csak futottam együtt a minden irányból áramló, éltető vízzel.

Tegnap egész nap úton voltam, de ezt a gyerekkori, önfeledt elázást nem engedhettem meg magamnak, így kellő felszereléssel vágtam neki: gumicsizma, esőkabát, esernyő. És bár az ernyőm menet közben felmondta a szolgálatot, egyáltalán nem áztam szét. Nekem ugyanis már van egy minden alkalomra vállalható, magyar tervezői esőkabátom.

Ebből a tegnapi el nem ázós élményből inspirálódva készült az alábbi ajánló.

A Prieston szexi darabjaival kezdem. Egy ilyen alá bármit is veszünk fel, egy konszolidált business öltözéket, vagy csak egy body-t, mint a képen Noémi, a márka tervezője, a hatás fenomenális. A vízlepergető, áttetsző darabok kétféle szabásvonallal rendelhetőek: egy hosszabb, a térd fölött végződő, fehér szegéllyel díszített elegánsabb, és egy fekete szegéllyel kiemelt, a csípőt éppenhogy takaró, rövidebb, vagányabb. Mindkét verziót szív alakú zsebek teszik még ellenállhatatlanabbá.
 
   

Az Illuxtrat egyedi grafikával ellátott áttetsző darabjainak a nemzetközi nagy márkák hasonló próbálkozásai a nyomába sem érnek. Legalábbis számunkra. A márka fiatal tervezője, Lúcia ugyanis folyamatos kísérletezés során tökéletesítette a fazont, kézzel ráfestett, egyedi illusztrációi pedig a divatvilág magyar és nemzetközi ikonjait jelenítik meg. 
 
 
Sőt, rendeléseknél saját arcképpel vagy egyéb személyes grafikával is kérhetjük. 
 
      
 
Ez az a ruhadarab, amit ha egyszer megveszünk, nemhogy nem jön szembe az utcán, de életre szóló alkotást és élményt kapunk általa, két lábon járó, művészeti manifesztumnak érezve minden alkalommal magunkat. 

Az Ille-Olla márka fő profilja a minden évszakra kínált, egyedi tervezésű kabátok és kardigánok. A jól felismerhető ille-ollás szabásvonalak jellegzetessége a szimmetria az asszimmetriában, csinosított, nőies fazonok, praktikus, zárható zsebek, élénk, vidám színek, melegen tartó bélések, elázás mentes biztonság.
 
 
Egy gumicsizma, és akár kilométereket is gyalogolhatunk benne megfázás nélkül.

Idén debütált a theraincoat by Petra Földi esőkabát kollekciója, melyben nemcsak a nőkre, hanem a férfiakra is gondoltak. A márka első darabjaival Magyar Formatervezői Díjat nyert tervező, Petra szintén saját személyes, az esőt tisztelő és szerető élményeit használta kiindulásként. Inspirációként a skandináv időjárás, az ott jellemző minimalista stílus, ill. a londoni élmények voltak még rá hatással.
 
  
 
Színekben nála a visszafogottabb bézs, barna, szürke és fekete árnyalataival találkozhatunk. Egyedi, méretre készített kabátok rendelésére is lehetőséget biztosít.
 
  
 

A Zagabo kabátjait, aki verhetetlen a választható színskálát illetően, 50-50 árnyalatból és kétféle, egy elegáns vízlepergető, és egy vastagabb soft shell anyagból válogathatjuk és kombinálhatjuk kedvünkre.
 
A tervező, Szabó Gabi saját öltözködési igényeiből kiindulva alkotta meg az első darabokat, majd aztán a vásárlói visszajelzések és a szakmai tapasztalatok alapján fejlesztette és újítja meg minden évben a kínálatot. A nőies ballonkabátból ihletődött A-vonal mellett egészen pörgős szoknyás, vagy éppen sportosabb változatokat is találunk. 
 
             
A változatos, modern szabásvonalak mellett az egész családot kiöltöztethetjük: a férfi és gyerekdarabok is széles forma és színválasztékkal, mindkét anyagminőségben megtalálhatóak.
 
 
 
 
Magyar tervezőktől választani esőkabátot azért is érdemes, mert a garantált minőség mellett kapunk egy egyedi designt, és vele egy olyan értéket, ami a trendektől független jegyeivel és időtálló anyagával évtizedekig hű társunk marad.
 
________
Niytókép: Zagabo
További képek: a tervezők/márkák saját oldalairól 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek