Bezárás

Keresés

Bezárás

Rajzoltasd magad a Vogue világába! – Életérzés illuxtrat ruhákban

Vanyovszki Mária

A Glamour gála másnapján a magyar divatszakma állhatatos krónikásai és elhivatott követői mind ott tömörültek a Clique Design Studio legutóbbi eseményén, a Baross utcában.

Az őszi Gombold újra versenyén is bemutatkozó fiatal tervező, Mészáros Lúcia mutatta be márkája, az illuxtrat kapszula kollekcióját. A divatillusztrációk hazai népszerűsítésén évek óta dolgozó, fiatal alkotó a divatipar több szegmensében szerzett tapasztalatával igazán egyedi világot alkotott. 
 
 
 
Darabjainál nagy szerepet kapnak a minőségi anyagok, az izgalmas anyagkombinációk és a kézzel készült részletek.
 
 

A diplomamunkából kinőtt, múlt hét péntektől a Clique Design Studióban is elérhető kollekció darabjai továbbviszik azt a művészi precizitást, amit Lúcia divatillusztrációiból sokan ismerhetnek. A Glamour és az InStyle magazinnak rendszeresen dolgozó alkotót az illusztrációk készítésének folyamata, a sokféle technikával és több réteg által létrejött rajz ihleti a ruhái készítésekor is. Ez a sokszínűség tükröződik vissza a különböző anyagok párosításában és rétegezéseiben. A vonalas figurákat hímzéssel és kézi rajzzal hozta létre, a letisztultabb szabásvonalakat bonyolultabb részletekkel egészítette ki.

A hordhatóság és variálhatóság is kiemelt szempont volt a kollekció tervezésekor, így a különlegesebb bársony, selyem organza és szatén mellett farmer, jersey és kötött anyagokat is használt.

A illuxtrat márka hamarosan ikonikussá váló esőkabátját is folyamatos kísérletezés során tökéletesítette, mely nemcsak nagyon menő az áttetszősége révén, de a kézzel ráfestett, egyedi illusztrációknak köszönhetően megismételhetetlen minden darab. Rendeléseknél akár saját arcképpel is kérhetjük.
 
 
 

Személyes kedvencem a 3D tollal készült, különleges top, melyet Lúcia úgy rajzol meg, ahogyan illusztrációit is készíti, csak ezúttal térben.
 
 
Egy ilyen darabot viselve bárki úgy érezheti magát, mintha egy húsz fős stábbal szervezett Vogue fotózásról lógott volna meg egy magán "felejtett" couture darabban.
 
________
Nyitókép: MBFW 2017. október
Lookbook kép:  Peter Juhasz, Model: Laura Sipos, Makeup: Lilla Batki, Hair: Vivien Militaru
 
Az esemény fotóit készítette: Király Lilla Vivien
 
Még több kép az eseményről:
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek