Bezárás

Keresés

Bezárás

Forró nyár lesz, ígérjük! - Anna Daubner 2018 tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Anna Daubner 2018-as tavaszi-nyári kollekciója Azerbajdzsánba, a mesés mintázatú, kézi szövésű szőnyegek országába repít el minket.
 
A tervezőnek egy barátnője járt kint, de a tőle kapott fotók olyan erős hatással voltak rá, hogy úgy érezte, a tavaszi-nyári daraboknak a káprázatos azeri szőnyegek és az egész hozzá tapadó kultúra egy fantasztikus alapja lesz.
 
A kollekció egyik védjegyévé és legszemélyesebb elemévé így vált az azeri tájat ábrázoló print, melyen nemcsak a tarka szőnyegek, de a tervező imádott kutyája, Carlo is felbukkan.
 
   
 
A közeledő (igen, jön az, csak lassan) nyár must have fazonjai, a sundress, a jumpsuit, az ingruha, a rövidnadrág vagy éppen a baseball póló olyan légies anyagokkal párosulnak, mint a selyem muszlin és a pamut, hogy a meleg nyári napok tökéletes társai legyenek az új kalandok során.
 
   
 
Anna mindig törekszik arra, hogy a nyári darabjainak anyaga ne csak szép, de kényelmes is legyen: lenge és kellemesen légáteresztő. A melegebb időben ideális selyem és pamut mellett a kollekció markáns eleme ezúttal ez a rács szerű textil lett még. A tervező ezzel is megidézi az azeri szőnyegek szerkezét, miközben egy rendkívül kellemes nyári viseletet nyújt.
 
   
 
Az Anna Daubnerre jellemzőek a gáláns, nagy formák, majd ezeken belül a különleges, kis részletek, melyektől az egész annyira más lesz. Ahogy a tervező maga fogalmazott a Mercedes-Benz Fashion Week bemutatója után adott interjújában:
 
„Egy nadrág, az nadrág marad, akárki csinálja, de attól legyen izgalmas, attól legyen szerethető, hogy azon van egy olyan részletmegoldás, egy kiegészítő, egy funkció vagy egy gomb, amitől egészen más, mint a többi.”
 
Így történt, hogy a kollekció keleties darabjain a tradicionális alkotások jellemző színei, hangulata és hálós szerkezete mellett a szabásvonalakban és beemelt, konkrét részletekben a tervező aktuális kedvence, a ‘70-es évekbeli vintage ruha elemei is megjelennek.
 
 
 
 
 
Összes kép a bemutatóról: 
 
 
Kredit: MBWF /Design Terminál 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek