Bezárás

Keresés

Bezárás

Free Spirit - Az időtlen szépség kollekciója: ANNAEVA és FloY

Írta: Vanyovszki Mária

A Marie Claire Fashion Days utolsó napján, a vasárnap esti, 7 órától kezdődő blokkban mutatkozott be Kárpáti Éva márkájának, az ANNAEVA-nak a 2017-es tavaszi-nyári kollekciója. A bemutatót kísérő zene, Sébastien Tellier – La ritournelle című száma olyan különleges atmoszférát teremtett, mely egy új dimenzióba emelte Éva sugárzóan nőies, inspirálóan magabiztos, mozgásában is egyedülálló hangulatú ruháinak bemutatóját.

Úgy ültem be a közönség soraiba, ahogy színházban ülök be egy olyan darabra, aminek a szövegkönyvét már ismerem. Éva ruháit ugyanis alig egy hónappal ezelőtt volt szerencsém személyesen megcsodálni és közülük párat felpróbálni. A tervező ugyanis a párizsi Vendôme Luxury kiállításon tett bemutatkozása után a Villa Zónában szervezett Budai Bohém első eseményén a hazai vásárlók számára is elérhetővé tette modernül elegáns darabjait. Az eseményről itt írtunk.

Már akkor elbűvöltek a különleges finomságú kelmék egyedi módon szabott formái, a nőiességet a maga szépségében hol kiemelő, hol takaró, vagy éppen csak sejtető derék és vállmegoldások, a barokkosan látványos mégis rendkívül modern és elegáns fodrok, övek, rojtok és uszályszerű elemek.

Kifutón látni a ruhákat ugyanakkor egész más volt, egy teljesen új értelmet adott a kollekciónak. „Energia, lendület, mozgás, tánc, zene...” - ahogy a tervező maga fogalmazta meg a kollekció hívószavait.
 
 
 
Rendkívül inspirálóan hatott a látvány és hihetetlen energiákat adott az élmény.
 
 
A tervező elmondása szerint a Free Spirit kollekció megalkotásakor is a kényelem és a nőiesség voltak a fő szempontjai, inspirációs forrása pedig az erős és érzéki nő. Éva, aki egyébként három gyerek édesanyja, tökéletes képviselője e képnek, tulajdonképpen az arca lehetne a márkának: egész lényéből árad a finom nőiesség, a magabiztosság, a munkáját kísérő szakmai alázat és tisztelet.
 

A kollekció négy alapszínre épít: krém, rozé, barna és fekete. Minden darab kapható mind a négy színben. A felhasznált alapanyag a kényelmes, rugalmas, bársonyos, velúrhatású műbőr. A fazonokban a tunikától a ballonkabátokig és a nőiességet hangsúlyozó koktélruhákig mindent megtalálni.
 

A kollekció tökéletes kiegészítői voltak a Vattay Flóra márkájának, a FloY Design-nak a táskái. Nagy kedvencem a henger alakú kis kézi táska, mely egy aranyszínű hosszú pánttal vállon is viselhető.
 

Bár a hazai piac táska kínálata kifejezetten jónak mondható, van választék stílusban és árkategóriában is, mégis gyakran ismétlődik ugyanaz a forma és dizájn, így igazán üdítő ennyire mással találkozni. Flóra ugyanis egy egyedi grafikai elemet lézervágott dekorációként visz végig változatos formájú táskáin, melyeken - a manapság oly divatos lapos, szögletes formákkal kifejezetten szembemenve - az íveket, a kört részesíti előnyben kézi és háti táskáin egyaránt.
 
Klasszikus elegancia és merész egyediség találkozik darabjaiban pontosan úgy, ahogyan Éva ruháin.
 

Képek: Marie Claire, Nagy Attila

Lookbook fotók:
Karsay Katalin Photography
 
 
 
Címkék: divatbemutató



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek