Bezárás

Keresés

Bezárás

Ha nő vagy, néha légy férfi... – Chakshyn 2019 tavasz-nyár

Vanyovszki Mária

Anton Yakshyn és Dima Chayun alig pár éve debütált a Mercedes-Benz Fashion Week Kijev kifutóján. A két fiatal, ukrán tervező Chakshyn márkanév alatt akkor kifejezetten a külsejére igényes, okos, sikeres, ukrán nők viseletéből inspirálódva készítette könnyedebb, csajos kollekcióját.

E biztonságosabb vonalvezetésből később egy japán ihletéssel a cyberpunk felé törtek ki. Kísérletezési útjukon most épp a férfi-női szabászat ötvözésében élik ki kreativitásukat.

Októberben, a Budapest Central European Fashion Week kifutóján bemutatott kollekciójuk ezt a vonalat képviselte. Egyszerű, minőségi anyagválasztásaikból a férfi öltözékek nőibe öltésével, finom, artisztikus törésekkel és váltásokkal készítették egyébként jól hordható darabjaikat.
 

Miközben a nyolcvanas, kilencvenes évek egyes giccsbe hajló elemeit is visszahozzák, finom játékaikkal úgy szabják ezeket újra, hogy sztereotípiákkal terhelt rétegeiket lerázva kapjunk friss, mai ruháikat. 

A kosztüm:

 
A hosszú blúz övvel és mellénnyel:

 
Az elől gombos ruha/szoknya
 
 
A kötött ruha és ing kombó

 
 
 
Az egész öltözéksor kíváló ihlető és ötlet forrás arra is, hogyan értelmezhetjük újra és dolgozhatjuk fel férfi családtagjaink nem használt, minőségi darabjait. Egy ügyes kéz, egy jó varrónő és a családi ruhatárak végtelen lehetőségeit fedezhetjük fel: elől gombos, több darabból szabott ruha; férfias ballon a derékon és az ujjrészen kendőkkel szűkítve; elől rövid, hátul hosszú, kicsit villantós, klasszikus anyagának köszönhetően mégis komoly szoknya, vagy a csíkos és a pöttyös kombinálásának egy újabb bravúros példája.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Salon képeit készítette: Jordanoff Péter 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek