Bezárás

Keresés

Bezárás

Készen állsz az útra? – Traveller by UNDERAGE

Vanyovszki Mária

Ahogy a minden oldalról csapkodó, orkános esőben nyomultunk az UNDERAGE Victoria House-ban szervezett bemutatójára, kifejezett disztópikus hangulatba kerültem, ami azután sem szűnt meg, hogy helyet foglaltunk a kifutó körül.

Miközben az emberiség kielégíthetetlen, végtelen vágyai egy elhagyatott, élhetetlen tájjá változtatják a Földet, az UNDERAGE arra invitál, hogy gondolkodjunk el, hogyan alakul majd ez az út, amire már ráléptünk.

A kollekció múzsája egy másik dimenzióba emelt, futurisztikus időutazó, aki nem képes elengedni korábbi életének kézzelfogható emlékeit és tárgyait, és aki ebből kifolyólag akkora lábnyomot hagy maga után, amit képtelenség kitörölni.
 

Az öltözékek révén a márka arra hív, hogy vizsgáljuk felül a világra gyakorolt hatásainkat, nemcsak fizikai, de spirituális síkon is.

 

Az első skicctől az utolsó öltésekig Londonban készített darabokban visszatérnek a márka korábbi évekből ismert anyagai, ideértve a szilikont, a TPU bevonatot és a hálós anyagokat. Mindehhez társították a legújabb technikai vívmányokat digitális nyomatok, CMYK minták, selyem viszkóz devoré textúrák és egyedi rétegezési technikák formájában.
 
 
A különböző textíliák összedolgozásánál és a lezárásoknál alkalmazott technikák a valóság és a fantázia közötti kétértelműség érzetét képviselik; mintha múzsánk egyik lába még a Földön, a másik viszont már az új dimenzióban lenne. Mindeközben az egészet átjárja egy finom érzékiség, ahogy az ütött-kopott ruhadarabok a múlt emlékeivel burkolják körbe a testet, mély és lírai erotikát kölcsönözve a megjelenésnek.
 

A kollekcióban konkrétan újrahasznosítottak régi ruhadarabokat. Az öltözékeket darabjaira szedték, amiket további ún. patchwork textillé formáltak, ezekből új mintákat szabtak és varrtak össze. A cipőket ugyanígy szedték szét és új darabokat alkottak belőle, melyek egyszerre idézik az ősember találékonyságát és a disztópikus sci-fikből ismert jegyeket.
 
 
 
 
 
 
 
 
Összes öltözék:
 
 
Show Credits:
Hair by Roger Cho | @rogercho2000
Make-up by Janell Gleason for Aveda | @jgeason @aveda
Press by The Lobby London | @thelobbylondon
Set by Lydia Chan | @lydiaaachan
Videography/Photography by Thomas De Crus Media | @thomasdecruzmedia
Music by AM Sound Design | @_____________am_____________
Words by Camilla Flora
Modeled by Zhang Yu - Body London.
Support from the British Fashion Council, London Fashion Week, and Fashion Scout.
@britishfashioncouncil @londonfashionweek @fashionscout

Courtesy of © UNDERAGE / THE LOBBY
https://www.underagestudio.com/aw20


 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek