Bezárás

Keresés

Bezárás

Merő Péter öltözék káprázatai - „Mert ő szereti a nőket”

Vanyovszki Mária

Két évvel ezelőtt véletlenül keveredtem el egy jótékonysági bemutatóra a Vakok Iskolájába, ahol aztán az est záróakkordjaként felvonultatott Merő ruháktól egyik ámulatból estem a másikba. Azóta is figyelem, hogy a balettművészet után a tervezőasztalhoz pártolt férfi micsoda pompát kreál a nők köré minden darabjával. Egyik barátom, kollégám mondta legutóbbi ilyen kiáradásomra, hogy igen, mert Péter szereti a nőket.
 
Az idei fashion weeken bemutatott kollekciójában először azzal lepett meg, hogy a korábban megszokott, színes káprázatok helyett csupa fekete öltözéket küldött a kifutóra. Szeretem én a feketét, volt egy év, amikor mást sem bírtam viselni, de azóta csak mértékkel. A sötét megjelenésnek erről a visszahúzódó, elbújó, rejtőzködő, gyászoló, „hagyj békén” hangulatáról megvan a véleményem (erről lásd korábban itt), de Péter merész szabásvonalaival és változatos anyaghasználatával megmutatta, hogy milyen sokszínű is lehet akár egy kollekción belül ez a nem szín. 
 
 
A közel 25 darabos öltözéksor minden lookja egy elégia.
 
 
Femme fatale, magabiztosság, szexualitás, éjszaka, csillogás!
 
 
Péter, ahogy korábban már tapasztaltuk, most is az estélyi ruhákra helyezte a hangsúlyt, de azért bőven lehet válogatni az egyéb alkalmi megjelenésekhez is tőle: blézert, hosszabb kabátot, nadrágot, koktélruhát, rövidebb ruhákat, vagány party ruhákat stb.
 
    
 
Burjánzó anyaghasználatában bőrök, csipkék, flitterek, muszlinok, selymek, pamut, tollak, boák révén a csillogó, matt, vagy éppen áttetsző felületekkel variál.
 
  
 
Úgy játszik a női kontúrok öltöztetésével, hogy nála a test takarása éppen annyira kacér, mint a villantás.
 
  
 
Külön értékelem a szettekhez társított övet, melyet a 90-es évek óta kevesen mernek ilyen hangsúllyal használni, pedig szinte bármilyen női alkatnak címlapra illő, szép ívet adhat.
 

____________
Fotók:
Holecz Endre – BCEFW
 
Összes kép a bemutatóról: 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek