Bezárás

Keresés

Bezárás

"Models and Mortals" – Avagy szépségikonok és az utca embere egy kifutón

Összefoglalta: Vanyovszki Mária

A Gozsdu Udvar az állandó fesztivál hangulat és a gasztronómiai élmények mellett több különböző zenei, képzőművészeti és egyéb kulturális programnak adott már helyet. Csütörtök este egy divatbemutatón vehettünk részt ugyanitt.

A Gozsdu Fashion Night rendezvény keretein belül magyar tervezők kaptak egészen egyedi bemutatkozási lehetőséget, mellyel a szervezők hagyományt kívánnak teremteni.

A 'C' udvar pezsgő forgatagában, vörös szőnyegen vonultak fel a modellek, nem kisebb akadályokba ütközve, mint a mit sem sejtő magyar vendégek és külföldi turisták időről-időre bekeveredő áradata, akik hol megszeppenve, hol kifutós vonulást imitálva sétáltak át a programon. A modellek hihetetlen lélekjelenléttel tartották magukat, nem egyszer udvariasan kivárva a betévedők távozását.
 
A nehezített körülmények kifejezetten életszerűvé tették az egész show-t. A máskor elérhetetlen távolságban felvonuló szépségeket közvetlen közelről, a hétköznapi emberek és öltözékek viszonylatában tekinthettük meg.

Elsőként az idén tavasszal indult brand, az ALEXANDRA VAJDA kollekcióját láthattuk.
 
 
 
Alexandra többéves modellkedés és stylist tapasztalat után döntött úgy, hogy saját márkát hoz létre, melynek első bemutatójára idén májusban került sor. Erről készült részletes beszámolónk elérhető itt.
 
A főleg fekete és fehér színekre épült öltözékek sorát a pasztell sárga vidámsága egészíti ki. A rendkívül jól kombinálható darabok fiatalok és idősebbek számára, hétköznapi, üzleti és alkalmi viselésre egyaránt alkalmasak.

Külön standon és a ruhák mesteri kiegészítőjeként jelen volt továbbá a ZEMA Jewels. A festett porcelán ékszerek mindegyike önálló tervezésű és kivitelezésű darab. Stílusuk változatos, a tradicionálistól, az art-decon át, a barokkig. A családi vállalkozásként működő márka saját manufaktúrát üzemeltet, ahol minden termék kézzel készül. A kézzel festett dekorációk értékét tovább növeli a 21 karátos arany és a 23 karátos platina. Minden darab forma- és mintaoltalommal védett. 2014-ben a ZEMA Nemzeti Érték címet kapott.

A Dolly by Le petit Tom is bemutatkozott, melynek színes tütüit és tüllszoknyáit a modellek nagy élvezettel viselték.
 
 

Rafael Biró Keleti egy igazi budoáros kollekcióval érkezett, mely tökéletesen illeszkedett a késő esti óra hangulatához.
 
 

A ruhák között, egymást váltva két táska kollekció is bemutatkozott: a Sophie by Chance és a MAKE design.
 
 
Mindkét fiatal tervező táskáiról elmondható, hogy formaviláguk, díszítésük, mintázatuk képzőművészeti alkotások hangulatát idézi.
 
 
Míg azonban a Sophie by Chance az esti elegáns, alkalmi viseletnek, a MAKE design inkább a laza nagyvárosi, ill. fesztiválos öltözeteknek tud tökéletes kiegészítője lenni. A modellek mindkét kollekció bemutatásakor ugyanazokat a szürke vagy fekete, egyszerű szabású, egyenes vonalú, pamut ruhákat viselték, mellyel nagyon szépen példázták azt, hogy egy táska mennyit tud változtatni az ember kinézetén.

A modellek által viselt ékszerek között voltak a MOHA design beton kreációi is. Nem ők az egyetlenek, akik ebből az építészetből átvett anyagból kiegészítőt terveznek, de Molnár Ádám és Bócsi Péter az elsők között voltak, akik az IVANKA által indított "beton forradalom” után nagy lendülettel és kreativitással kezdték ontani magukból egészen egyedi design tárgyaikat, a funkcionális lakberendezési daraboktól, a műszaki termékek kiegészítőin át az ékszerekig még sokfélét.
 

Utolsóként Tórizs Hajnalka by Souvenir Salon kollekciójában vonultak fel a modellek, melynek központi eleme a mostanában egyre felkapottabb papír dekoráció volt. A főleg alkalmi, estélyi, ill. menyasszonyi ruhákon és fejdíszeken virág, pillangó és egyéb csoda papírformák pompáztak.

Összességében hangulatos este volt, és a helyszín választással sok arra járó embernek különösen nagy élményt adhatott, ahogyan a csütörtök estéjüket egy igazi, vörös szőnyeges divatbemutató keresztezte olyan szépségekkel, mint Oczella Eszter, Magyarország Szépe 2016 első udvarhölgye.

Modellek voltak még: Almási Barbara, Bíró Bernadett, Buzás Kinga, Laskovics Doroti, Marik Laura, Misik Renáta, Mezei Regina, Oczella Krisztina, Örvendi Cintia, Porcza Hanga, Fatime Shirian, Somogyi Hermina, Tordai Sára, Tőrös Teodóra.
Haj: Szokolyai Adrien és Berendi hair& Academy
Gozsdu Fashion Night műsorvezetője: Tokár Tamás
 
A Salon képeit a bemutatóról Nerpel Nikoletta, azaz Nerpel Photography készítette.
 
További képeink:
 

 
Címkék: divatbemutató



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek