Bezárás

Keresés

Bezárás

Ne csak a gardróbod, de magad is gondold újra! – Süle Kati bemutató a Krea Design Caféban

Vanyovszki Mária

Június 5-én, a nemzetközi környezetvédelmi világnapon nem is írhatnánk relevánsabb kollekcióról, mint Süle Kati, azaz az SK Artdress művészi, #oldnew darabjairól.

Katit a divatszakmában mindenki ismeri; nemcsak stílustanácsadó és oktató, de olyan divatikon ő, aki már akkor az újrahasznosításból alkotta feltűnő és vagány öltözékeit, amikor a Fashion Revolution mozgalma még sehol sem járt.

Múlt héten, a Krea Design Café-ban mutatott egy artisztikus ízelítőt abból, ahogyan ő látja a világot, az öltözködés lehetőségeit és a nők sokszínűségét.
 
 
Az inspirációs est különlegessége ugyanis még az volt, hogy Kati ruháiban nem modellek, hanem különböző korú, stílusú és karakterű hölgyek vonultak fel.
 
 
A Remix-ruha performansz egyszerre mutatott példát a kreatív újrahasznosításra és az öltözékünkben megvalósítható önkifejezésre.
 
 
Ebben az uniformizált, fogyasztói világban Kati tudatosan megy szembe a fogyasztók által preferált, fetisizált tárgyakkal. Elemző és környezettudatos elméje izgalmas, remixelt ruhákkal demonstrálja üzenetét, hogy számára a fenntartható világ egy olyan alkotói élmény, ahol a régiből és a meguntból nem egyszerűen új öltözékek, hanem rengeteg pozitív energiával és lélekkel feltöltött, fétis tárgyak születhetnek.
 
 
A divat időtlenségével játszva és a minőségi anyagokra fókuszálva, a színek és a formák adta lehetőségek végtelenjében így találkozhat a papa régi frakkja a fast fashion brandek fancy szatyraival, a nyakkendőkből kreált egyedi top a sállá avanzsált estélyi ruhával és a bizsuk tömkelege az elképesztő kalapokkal és fejdíszekkel.
 

A konvenciókat felrúgó ruhák egyértelműen a globális uniformizálás ellen mennek. A viseletek exkluzivitása a „whomademyclothes„-ra is reflektál, ahol az SK rövidítésében a saját kezűleg és a „Süle Kati” szellemiség egyszerre van jelen.
 
 
Kati személyi stylistként is vallja, hogy egy öltözék funkciója és ereje minden esetben viselője egyediségének a legjobb kiemelésében rejlik.
 
 
A bemutató kreációival is arra biztat, merjük újragondolni önmagunk, tárjuk fel rejtett értékeink, nyúljunk kreatívan a gardróbunk meglévő darabjaihoz, mert minden szettben ott lapul az átalakulás lehetősége, a viselő saját belső világának a feltárása, a megújulás.
 

A felvonuló hölgyek különbözőségével is erre mutatott példát, akiknek a megjelenéséhez nagyban hozzájárultak a változatos hajköltemények, Török Csilla és a kreatív sminkek Papp Gabi és Larion Oscar munkájának köszönhetően.
 
 
Modellek: Bellák Dóra. Bellák Réka, Dombi Cecília, Jerger Kriszta, Mélykuti Hanna, Oáh Alexandra, Pósalaki Zita, Sziklai Hella, Varga Lilla, Varga Réka.
 
A kreációk gyakorlati kivitelezésében Orosz Györgyi, a Krea oktatója működött közre.
___________________________
Fotók: Bozó Tamás photography
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek