Bezárás

Keresés

Bezárás

Tárgyak, sorsok, emberek - A DiP Design Vásáron jártunk

Beszámol: Vanyovszki Mária

Lassan egy éve lesz, hogy otthagytam a jól fizető, magas pozíciójú, cégautós és egyéb szuper juttatásokkal járó biztos állásomat, mert már nem láttam értelmét annak, ahogy ezeknél a nagyvállalatoknál 12 órákban toljuk az eurómilliókat, majd tesszük egyik zsebből a másikba, egyik excellből a másikba.

Minden energiámat valami olyanra akartam fordítani, ahol tudásomat, tapasztalataimat és képességeimet az alkotás, az önzetlen adni vágyás és az emberek iránti feltételek nélküli szeretetem szolgálatába állíthatom. Így kezdtem el dolgozni ezen az oldalon, melynek márciusi indulása óta egyre több olyan emberrel ismerkedek össze, aki hozzám hasonlóan gondolkodik.

Szombaton ilyen szempontból halmozott élményben volt részünk, mert a DiP Design vásáron csupa ilyen különleges karizmájú, értékes gondolkodású és kreatív emberrel volt lehetőségünk beszélgetni.
 
Eagle Decor

Mert a DiP Design Passage vására nemcsak a megfizethető árú, hazai, egyedi iparművészeti és dizájn termékek egyik rendszeres lelőhelye, de egy olyan ismerkedős, barátkozós fórum is, ami az online felületek közösségi oldalainak könnyedségéhez szokott emberek számára a való világban nyit egészen új dimenziókat rendkívül változatos kreativitású és sorsú társaik megismerésére.

Olyan különleges emberekkel ismerkedtünk össze, mint Tímea, a Polokov tervezője, Barbara, playplants.com, Eszter (Bakelit bags) és még hosszan sorolhatnám.
 
 Bakelit Bags
 
A jól ismert márkákat is újra láthattuk, mint a B2 Collection (korábban Budapest és Balaton Collection), Sonnette, La Piga Szandál, ZsuKa Jewelry stb.
 
Sonnette 

A DiP Design Passage egy barátságos kézműves-iparművész vásár, amely ráadásul szerintem megtalálta az egyik legkiválóbb helyszínt Budapest belvárosában. A Király utca 8-10. alatti Central Passage ugyanis minden szempontból tökéletes választás egy ilyen megjelenéshez. Azon túl, hogy be tudja vonzani a Király utca állandó nyüzsgését, ezzel a magyar sétálókat és a külföldi turistákat egyaránt, a fedett, de szellős hely bármilyen időjárási viszony esetén kellemes, tágas tartózkodási helyet biztosít, nem mellesleg közvetlen közelben vannak az evős-ivős helyek. Ideális!
 

A vásárt minden hónap második szombatján, illetve most a nyári időszakban kéthetente rendezik meg.
A kezdeményezés közösségi alapokon nyugszik; cél, hogy a tervezőket a folyamatos fejlődésre és megújulásra ösztönözzék, s ezáltal minden alkalommal friss, új termékekkel várják a látogatókat.
A belépés ingyenes. Kutyás gazdikat is szívesen látnak.
 

A közösségi élményen túl azért sokkal jobb egy ilyen helyen vásárolni, mint egy üzletben vagy bevásárlóközpontban, mert a tervező/készítő személyes jelenléte révén plusz segítséget kapunk a kiválasztásban; extra élmények és háttér információk fognak kapcsolódni a választott tárgyhoz; de környezettudatos vásárlóként talán az sem lényegtelen, hogy közvetlenül a tervezőtől/készítőtől beszerezve a terméket, rengeteg felesleges energia és pluszköltség kerül megtakarításra.
 
Manka
 
Éppen ezért lehetséges az, hogy bár a legtöbb esetben egyedi, dizájn terméket kapunk, az ára egyáltalán nem ezt tükrözi. Rendkívül olcsón találtam olyan igényű lakberendezései tárgyakat, cipőt, táskát, ékszert stb., ami egy galériában vagy üzletben sokkal drágábban lenne elérhető.

Nagyon színes a választék, sok asztalhoz el sem jutottunk, és a felénél sem tudtunk elég időt tölteni.
Jövünk még!
 
Fotók: Jakabfi Ágota, Gottheephoto
 
Elérhetőségek és egyéb információk: http://dipdesignpassage.blogspot.hu/
https://www.facebook.com/DIPdesignpassage/?fref=ts
 
Képeink:
 
 
 

 
Címkék: dipvásár



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek