Bezárás

Keresés

Bezárás

Védőháló nélkül – Nyári öltözék ajánlónk az Artistától

Vanyovszki Mária

Idén, decemberben lesz 25 éves az Artista márka. A legutóbbi hazai fashion week programját is az ő bemutatójuk zárta a 2018/19-es őszi-téli kollekció darabjaival. Mielőtt erről írnánk, a nagy melegre is tekintettel előbb aktuális, tavaszi-nyári kollekciójukból hoztunk ízelítőt, aminek debütálásán szeptemberben, a bécsi divathéten szintén ott voltunk.
 
Tekintettel a negyedszázados évfordulóra a kollekciónak van egy ilyen retrospektív jellege: egyszerre utal a névadó inspirációra és hozza be korábbi kollekciók darabjainak ihletését.
 
 
Az artista, mint a cirkusz világának mind a mai napig legbecsültebb, az emberfeletti képességek feszegetésében folyamatosan megújuló mestere az öltözékek fő inspirációja.
 
 
Az Artista ruhadarabok a cirkusz művészéhez hasonlóan levetik magukról a beskatulyázhatóság illúzióját; a ruhák nem egyszerűen ruhák, a felsők nem csupán felsők; minden mindennel összeilleszthető; vállalhatatlannak tűnő kombinációk tökéletes összhangba állnak össze; elképzelhetetlen mintavariációk mozognak egységes ritmusban.
 
 
 
Ahogy a divathéten készített interjúmban (lásd itt a 6. perctől) a márka egyik tervezője, Imre Katalin megfogalmazta, az Artista nőnek jó szeme van, stílus és design érzékeny, szereti a részleteket, a zenét, személyében egy kiforrott, szabad személyiség.
 
 
Huszonöt éve ezzel az ideával tervezi a csapat karakteres szabásvonalairól, merész minta és anyag variációiról ismert ruháit, melyben a művészi attitűd soha nem megy a viselhetőség rovására.
 
 
 
Darabjaik huszonöt évre visszamenőleg mind a mai napig büszkén viselhetőek, hordhatóak és szerethetőek.
 
 
 
Ebben a nyári melegben ma mást nem is tudok magamon elképzelni, mint ezeket, a testet szabadságában soha nem korlátozó, finom darabokat:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Képek:  MQ VIENNA FASHION WEEK
 
Rúzs és Selyem 111. adás, benne az interjúval és képes beszámolóval:
 
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek