Bezárás

Keresés

Bezárás

A nőiesség ragyogása minden alkalomra – Anita Pasztor kalapok

A 20. század közepén hölgy nem lépett ki az utcára kalap vagy kesztyű nélkül. Bár napjainkban is egyre többen bíztatnak és mutatnak követendő példát mindkét kiegészítő rendszeres viselésére, azért ez ma főleg az alkalmi és esküvői öltözékek kiváltsága.

Az alkalmi ruháiról és luxus sportkollekciójáról ismert Anita Pasztor márka is ebben szellemben készíti kalapjait és fejdíszeit. Ahogy a világháború után a Dior divatház nőies New Lookja a férfias öltözékek után visszahozta a reményt és a boldogságot, a járványhelyzet bezártsága utána így hozza az Anita Pasztor kalap kollekció a virágzás, a ragyogás káprázatát.
 

„A kalapokat egy, a banánhéjhoz hasonló, abaca nevű növény rostjából szőtt természetes anyagból készítettem, amely szépen festhető, nagyon jó tartása van." - meséli a tervező. „Legalább száz évig fennmarad a kalap, mert az alapanyag természetes rostja száz év alatt enyészik el.”
 

A kalapok és fejdíszek alakításához egy Angliából beszerzett úgynevezett könnycsepp formát használt a tervező, ezzel is szimbolizálva a nőiességhez szorosan kapcsolódó érzékiséget és természetességet. A Fülöp-szigeteken őshonos alapanyagot szintén Angliában szerezte be.
 
 
A könnycsepp forma visszafogott, elegáns, többféleképpen helyezhető a fejre, ezért sokoldalúan használható. Az alapanyag kifejezetten nyári, tavaszi viselésre alkalmas, jól szellőzik, nem meleg.
 

A kollekció darabjai lovaspólókra, koktélokra, esküvőkre, díjátadókra látványos kiegészítője akár egy elegáns ruha, akár egy vagányabb nadrágos öltözéknek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A kollekciónak készül a folytatása, amely a fenti alkalmakra használható kalapok mellett jó néhány menyasszonyi, polgári esküvőre viselhető fejéket is tartalmaz majd.
 
______

A termékek elérhetőek a márka saját szalonjában

H - 1121 Budapest, Normafa utca 1/B.
+ 36 30 525 3758
info@pafashion.eu
pafashion.eu
 

_________
Fotók: Nerpel Nikoletta
Modell: Kovács Panka színművesznő
Smink: Gercosz HenriettHasonló bejegyzések