Bezárás

Keresés

Bezárás

A nyári farmer varázsa - JEANSBUBBLE by NATI100%PUREIDEA

Vanyovszki Mária

Tavaly ilyenkor két éve tartó nem vásárlós időszakom szakítottam meg egy NATI100%PUREIDEA lepkés ruha kedvéért. (A kollekcióról írt beszámoló elérhető itt.
 
A kihágást nem bántam meg, jól variálható alapdarabom lett: viseltem nemcsak könnyed, nyári öltözetként, de alkalmi nagy szoknyaként is, sőt strandkendőként, sálként, vagy éppen egy simán, a karomon lógatott dekoratív elemként.

Gyulai Natiban az a vagány, hogy sajátos újdonságaival mindig meg tudja lepni a követőit. Legújabb midsummer kollekciójában például a csupa farmer használatára kérdeznék rá egyből, hogy aztán a képek maguk győzzenek meg a öltözékek sokoldalúságáról.

A farmer a 19. század vitorlavászonból készített munkaruháiból viszonylag gyorsan jutott el a mindennapi ruhatárunkba, majd mostanra a luxus divatházak kifutóira is. Története az egyik leglátványosabb bizonyíték arra, hogy a divatban, az öltözködésben a funkcionalitás, a praktikum mennyire kéz a kézben jár az önkifejezéssel, a társadalmi, politikai vagy akár művészi állásfoglalási szándékkal.

Nati a JEANSBUBBLE néven bemutatott öltözéksorban a farmert úgy harangozta be, mint a nyár favoritja teljes szettekben és kedvenc színeiben.
 
 

Így használta például a koptatás és mosás mentes, klasszikus mélységű, indigókék anyagot átlapolós crop tophoz, melynek az oldalkötések extra játékot adnak; zsebes, elől sliccelt maxiszoknyához, mellyel nagyon csábítóan szemezgetek két napja; térdig érő, megkötős szoknyához, melyet én egy inggel business look-ként is el tudok képzelni.
 
  
 
Abszolút kedvenc ugyanakkor a rövidebb ingruha és az elől megkötős top, melyek hűvös esték ellenállhatatlan nyári darabjai lehetnek.
 
 
 

A farmernadrágnak is új értelmet adva ugyanebből az anyagból készült vagány halásznadrág, laza rövidnadrág és egy bőszárú, oldalt megkötős, könnyed fazon.
 
 
 

A hagyományos, indigó anyag mellett jégkék, piros csíkos, farmerszürke és halványlila anyagokkal dolgozott még Nati, melyek önmagukban, egymással és meglévő ruháink kombinálásával is hosszú életű, trendfüggetlen darabok.
 
Itt is kitűnik az ingruha, ill. az egybeszabott overall.
 
 
 

A kendőszerű megkötéseket idéző szabászati elem az egész kollekción végigvonul, újabb és újabb helyeket, megoldásokat és játékot adva az egyes daraboknak.
 
 
 

Az ékszerek speciálisan a kollekcióhoz készültek, Edőcs Márta üvegművész tervezésében.
 
 
 

A kampányképek tanúsága szerint, ahány látásmód, annyiféle szerepet tud eljátszani a Lupa tó is. Egy korábban bemutatott, kifejezett strand centrikus pamutruha kollekció után tökéletesen helytállt ebben a tengerparti öbölsétát idéző, luxus szabadidős öltözékhangulatban is.
 
 
 
 
 
A teljes kamány:
 
 
Photo Almási Jonathan Csaba - Fashion Photographer
Fashion NATI 100% PURE IDEA
Jewelry Márta Edőcs Marta Edöcs Glass
Make up Kinga Felhalmi Make up Artist
Model Diana Icon Model Management Hungary
Photo assistant Daniel Olah
Set expert Benedek Réthey Prikkel
Location Lupa Tó Official
Special thanks Görögh Attila
 Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló bejegyzések