Bezárás

Keresés

Bezárás

A ruhád a lényed – Környezettudatos őszi-téli darabok a Printából

Vanyovszki Mária

Mikor jártál utoljára a természetben? Sétáltál egy nagyot fákkal sűrűn szegélyezett külvárosi, vagy vidéki utcán egyedül? Kószáltál réten, vagy barangoltál erdőben? Mikor találkoztál úgy igazán önmagaddal?
 
Miközben a betont koptatjuk és a fogyasztói társadalom hűbéreseiként hajtjuk az életet, nem csupán a Földdel bánunk könyörtelenül, magunkat sem tiszteljük.
 
Az Aware by Printa legújabb kollekciója egy hosszú sétára invitál, melynek során a természettel találkozva belső világunkat is felfedezzük. Az így magunk után hagyott, finom beavatkozások a környezet részévé válnak lassan újra.
 
 
Az őszi-téli darabok fő inspirációját a hatvanas és hetvenes évek environmental art alkotásai adták, mely megjelenik a színekben és a mintázatokban is.
 
 
 
Múlt héten ott voltunk a Printa Rumbach Sebestyén utcai üzletében, ahol a öko-tudatos élet elhivatott, hazai képviselője, a márka tervezője, Majoros Zita személyesen avatott be a kollekció készítésének állandó kihívások elé állított folyamatába.
 
 
A fenntartható ruhamárka továbbra is leselejtezett, kidobott anyagokat hasznosít újra, köztük megunt, kopott bőrkabátokat, nadrágokat, szoknyákat, férfiingeket, fonalakat.
 
 
Az így készülő, egyedi darabokat ezúttal biopamuttal, tencellel és natúr vászonnal kombinálták.
 
 
 
Szokatlan formákra szabdalták őket, és kézzel szitázták rá a természetet idéző mintákat.
 
 
A kényelmes, környezetbarát és ezzel együtt rendkívüli trendi darabokat férfiak és nők számára készítették, melyhez szintén újrahasznosított anyagokból több új táskamodellt társítottak.
 
 
 
A márka ehhez kapcsolódó újdonsága, hogy a törzsvásárlók személyreszabott táskákat készíttethetnek, melyhez a bőröket maguk választhatják ki a bolt mögötti műhelyben.
 
 
Szeretem a kampányképek szélfútta spontaneitását; a hűvös, őszi mezőbe helyezett öltözékek harmóniáját és kontrasztját.
 
Teljes lookbook:
 
 Hasonló bejegyzések