Bezárás

Keresés

Bezárás

Beyond Controversy - Konsanszky 2017. ősz/tél

A márka áprilisban, a Mercedes-Benz Fashion Week-en mutatta be a 2017-es őszi-téli kollekciót, melyről írtunk itt.
 
A Beyond Controversy néven elérhető darabok inspirációs hátteréül az 1950-es évek második feléhez köthető festészeti irányzat, az absztrakt expresszionizmus képi világa szolgált, melynek fókuszában az érzelmek, meditáció és a pillanatnyi tudatalatti képzelet áll. Mark Rothko, Mark Tobey, Barnett Newman, de még erőteljesebben az ázsiai kalligrafikus kézlenyomatok “hűvös elrendezője“, Franz Kline munkássága volt nagy hatással a tervezőre.
 
Kline a gesztus, érzelem festészetből kialakított egy hűvösebb geometrikus irányzatot. A geometria védjegye a függőleges és vízszintes vonalak hol szigorú, hol laza kuszaságba rendeződése a térben.
Ezzel párhuzamosan hatott a kollekcióra a 50-es 60-as évek űrkutatása. Konsanszky Dóra a naprendszerünk alkotta kőzetbolygókról készült Nasa felvételekből merített a tervezés folyamán. A Mars a Merkúr és a Föld felületén található változatos kőzetstruktúrák, rajzolatok és meteorit becsapódások lenyomatai formálták a kollekció vizuális hangulatát. A Beyond Controvesry kollekció egyszerre fejezi ki a végtelen és megismerhetetlen kozmosz iránti örök érdeklődést és belső világunk mindent átszínező expresszionizmusát. 
 
 

SZÍNEK, ANYAGOK, SZILUETTEK
A kollekció színvilga – jellemzően Dórára – inkább a nemzetközi trendek előtt jár egy lépéssel. A hagyományos fekete fehér kontrasztot hatásosan egészíti ki az amber green fényes magabiztossága és az ezüst egyáltalán nem hivalkodó, mégis hatásosan jelen lévő, jövőbe mutató gazdagsága. Jellemző a mosható bőr, az elasztikus hernyóselyem alkalmazása, egyszerre képviselve a múlt értékeit és a jövő innovatív megoldásait az alapanyag használat terén.
 
 

A bőr anyagával való játék és kreativitás eredményeképpen vált a kollekció egyik ikonikus darabjává a meteor ütötte felületre emlékeztető lyuggatott bőr top, valamint a a töredezett mészkőre hasonlító kecskebőr ruha és kabát, amit – csakúgy, mint a mosható bőrt – összecsavarva lehet tárolni.
 
 

Erős a kollekcióban a denim hangulatra építő különlegesen koptatott, kézzel festett, szintén a kőzetbolygók felületét és az expresszionizmust idéző felületekre építő modellcsalád. Túllépve és átértékelve a jeans hagyományos világát. A szabásvonalak terén nem a hagyományok tisztelete jellemzi a kollekciót. Dóra egyéni látásmódja szabászati tudása a japán kultúra iránti érdeklődése tükröződik bennük. Meghökkentő sziluetteket eredményező mégis jól hordható kényelmes ruhadarabok alkotják a kollekciót, sok szerethető finom részlettel, ami nem megy a nagyvonalúság rovására.

KIEGÉSZÍTŐK, ÉKSZEREK
A Beyond Controversy eszmeiségét tökéletesen egészíti ki a futurisztikus űrbéli ékszerkollekció. A Galaxy Ring és a Flux Earcuff ezüst és réz, 18 karátos arannyal bevont, anyagában festett műgyanta csíkokkal adják a végső tökéletes összhatást minden look-hoz, Katona Barbara tervezésében. A Kovács Helga tervezte multifunkcionális, innovatív megoldásokat fölmutató Drift hátizsák a Stero és a Phyra válltáskák teszik teljessé a kollekciót, amelyek ovális formájú táskafogói, ill. ezüst, arany belső terükkel utalnak a galaxisra.
 
Galéria: 
 
 Hasonló bejegyzések