Bezárás

Keresés

Bezárás

EAVES - Az AGNESKOVACS új férfi kollekciója

A puritán luxus jegyében két, karakteresen eltérő hagyomány jellegzetességei alkotnak kiegyensúlyozott egészet az AGNESKOVACS Eaves kollekciójában. A tradicionális japán kultúra ázsiai hatásokat mutató formavilága és évszázadok alatt kiforrott esztétikai eszménye valószínűtlen módon találkozik az európai luxust megalapozó, generációkon átörökített kulturális és kézműves hagyományokkal. Az Eaves táskákban egymásra rétegződnek a japán építészeti hagyomány és az európai modern elegancia jegyei.

Inspirációt a táskák megalkotásához a hagyományos japán tetőtípusok nyújtottak formailag és jelentésüket tekintve is. A táska négyszögletes tömegén túlnyúló cipzár és a csatlakozó bordázott oldalak idézik fel a japán tetőszerkezetek sajátosságát, a kinyúló esőelvezető ereszt, amely az épületek jellegzetes sziluettjét adja. A tető jelentősége többoldalú; funkcionális, esztétikai és szimbolikus is – megvédi az épületet az időjárás viszontagságaitól, formájával meghatározza a ház karakterét, illetve annak fejét, legszellemibb pontját jelenti, amely védelmet nyújt, így garantálja a biztonságot és a stabilitást.
 

Az új táskák felépítése az architekturális szerkezet elemekre bontása és átértelmezése által alakult ki. A táskatest tiszta alapformája a négyszög, amely kiegyensúlyozott, párhuzamos vonalak alkotta formájának köszönhetően stabilitást sugároz. A határozott formát az oldalak felső részén feltűnő cipzár mozgatja meg, amely ívével kifinomultságot kölcsönöz a tárgynak.
 
        
 
A táskák karakterét meghatározza az a finom elegancia, amely a kézműves hagyományokra épülő modern designmegoldások eredménye – a magasszíntű, egyedi kivitelezés és anyaghasználat, illetve az apró részletek finomsága. Ezek az alkotóelemek teszik izgalmassá és kortárssá az AGNESKOVACS darabokat.

Az Eaves kollekció tiszta táskaformái praktikus belső tereket rejtenek, speciálisan laptop számára kialakított belső rekesszel. Az táskatest erős, fekete marhabőr felülete határozott, modern eleganciát kölcsönöz a daraboknak. A merevített forma és a jól használható belső kialakítás révén az ideális férfi táska jön létre, amely mind a design, mind a funkcionalitást tekintve kiemelkedő színvonalat képvisel.

Az EAVES kollekció a január eleji London Fashion Week Men’s-n mutatkozott be. Már elérhető előrendelésre a www.agneskovacs.hu-n.
 
További képek:
 

fotó_Károlyi György_Flashback
modell_Stiglincz Gábor
haj_Károlyi Márk
smink_Vozák Tímea
styling_Varga Anita

 Hasonló bejegyzések