Bezárás

Keresés

Bezárás

A PRADA valósága lehet a te jövőd is - Milan Men’s Fashion Week 2024 ősz/tél

Vanyovszki Mária

Van egy olyan érzésem, hogy az AI terjedése, a járvány alatt megszokott home office kényelme, és a fiatal generációk egyre erősebb, belső tudatossága akkora átalakulást hoz a munkahelyi, irodai működésbe, amit egyelőre elképzelni sem tudunk. Véleményem szerint teljesen el fognak tűnni a 8 órás munkakeretek; a természeti élmények utáni vágyódás, a belső, spirituális értékek felerősödése egyszerre lesz hajtóereje és eredménye ezeknek a változásoknak.

A divat sajátossága, hogy jövőbe látó zsenijei előre érzékelik ezeket a generációs, gazdasági és társadalmi változásokat.

Bár a férfi divathetek újdonsága kevésbé szokta megrengetni a közhangulatot, a mai nappal záruló Milan Fashion Week Mens's szekciójára érdemes ezzel a szemmel is odafigyelni, különös tekintettel arra, amikor olyan alkotók teszik bele kézjegyüket, mint Miuccia Prada és Raf Simons.

A 2024-es őszi-téli szezonra készített férfi kollekciónak a HUMAN NATURE címet adták. 

A szókapcsolat kétértelműségét folytatva a bemutatóhoz kreált díszlet az irodai enteriőrt állítja szembe a friss, zöldülő természeti tájjal. Az egymás mellett/alatt létező világok paradoxonával a kollekció alkotói az emberiség alapvető igazságait, természetes ösztöneink megélésének lehetőségeit, legmélyebb érzelmi igényeinket vizsgálják.
 
 
A szettekben is a mesterséges valósággal szembeállított természetes körforgás igénye tükröződik vissza. A bent-lét összhangja a kint-léttel az évszakok és a trendek váltakozásában is megjelenik.
 
 
A világjárvány óta egyre izgalmasabb az irodai öltözködés témája. A Prada kifutójára is felkerült a luxus, kötött melegítőnadrág, kiegészítve az ipari forradalmak ballonkabátjaival, színes pulcsikkal és a vintage-et fiatalos lendülettel ötvöző fejfedőkkel.
 
 
A nyakkendő visszatérése hosszú ingujjal társulva érdekes képet fest az irodai dolgozó változó arculatáról. Érinthetetlen, mint az üveg mögé zárt természet a díszletben…
 
 
A Prada darabjainak megkülönböztető jegye a részletekre való maximális odafigyelés, ahol a megszokott ruhadarabokat folyamatosan átdolgozzák, pl. a gombos ballonkát nemcsak praktikusabb, de modernebb is egy cipzáras összekapcsolással.
 
 
Highlights
 
Míg Raf Simons boxy formái a divatházzal való együttműködés elején szokatlannak tűntek, a mostani szürke kabátos show izgalmas egyensúlyt teremtett a nagy formák és a testhezálló szabás között.
 
 
A hangsúlyos öltönycipővel viselt cigarettanadrágokat hol szűk garbóval, hol pedig nyakkendős ingekkel kombinálták, amiket színkontrasztos, széles bőrszíjak kapcsoltak össze.
 
 
Signatures

A párban kiküldött iker szettek egyre inkább a divatház védjegyévé válnak, ahogy az erős színek és a könnyed kardigánok is.
 
 
 
Farmer

A Prada kifakult kék farmernadrágja vékony farmeringgel és nyakkendővel kombinálva az elegáns szürke kabát alatt egyedi összhatásával és körforgásos múltidézésével mutat újat.
 
 
Folyt. köv.
______
Fotók: Courtesy of Prada
 
A teljes show megtekinthető itt:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek