Bezárás

Keresés

Bezárás

Aki húsvétkor új ruhát visel, egész évben szerencsével jár

Vanyovszki Mária

Voltak idők és kultúrák, amikor az emberek új ruhát nagyon ritkán vettek. Akkor is csak a legszükségesebbet. Cipőt, ha tönkrement, kabátot, ha kinőttük...

A húsvét egy kivétel volt. A negyvennapos böjtben való megtisztulás, és az ünnep keresztény hagyományokban elfoglalt különleges pozíciója megkívánta a még soha máskor és máshol nem viselt, vadonatúj ruhát a többnapos eseményen.

Így kezdtem el én például a húsvétra való készülődést kábé már karácsonykor az új ruhám tervezgetésével. Erre most olvasom, hogy a népi babona szerint: 
 

„Aki húsvétkor új ruhát visel, egész évben szerencsével jár”.


Legyetek hát nagyon szerencsések az évben, és viseljetek új ruhát húsvétkor!

Segítségféleképpen mutatunk pár szemrevaló darabot a magyar tervezők kínálatából.

A böjti időszak színe a lila, melyet húsvétkor a piros vált fel, így bátran ajánljuk a Je Suis Belle flitterszerűen ragyogó, egyedi csíkmegoldású, modern, fricskásan hagyománytisztelő darabját. Kontrasztként ugyanakkor álljon mellette ez a szűzies, fehér kisruha, a nyakán ékszerhatású berakással szintén a tervezőpárostól.
 
   

Még a bécsi fashion week-en lettünk szerelmesek ezekbe az Artista darabokba. A húsvéti ajánlónkból ki nem hagynánk.
 
   

A Konsanszky webshopban az akciós darabok között szemezgettünk. Mi ezt az oliva tunikát és a Cassia ruhát ajánljuk a finom és különleges öltözékek kedvelőinek.
 
   

Az Áeron szemkápráztató kék ruhája is szerencsehozó darabnak tűnik. A rövidnadrágos szett a bőrdzsekivel a nemtörődöm vagányság netovábbja.
 
   

A Cukovytól sem volt könnyű kiválasztani kettőt, hisz az egész kollekciót szívesen a gardróbomban tudnám. Mivel annak idején a magam tervezte és varratta húsvéti szettjeim között mindig szép számmal akadt nadrágos vagy szoknyás kosztüm, ennek emlékével is jó szívvel ajánlom az alábbi két öltözéket.
 
  


Buy less | Save for value | Go local!
 
_______
Nyitókép: Gottheephoto
További képek: a tervezők saját weboldalairól.
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek