Bezárás

Keresés

Bezárás

Amikor azt hitted, hogy mindent tudsz... – A kortalan Abodi nő ruhatára

Vanyovszki Mária

Az idei divathét egyik legfinomabb meglepetése volt az Abodi kollekciója.
 
A Dórától korábbi években megszokott, harsányságában is mindig költői, bőrökben, glitterekben és flitterekben burjánzó, Los Angeles-i partykon villogó darabok helyett ezúttal mesei, sőt balladai vonalvezetéseket kaptunk.
 
Az ihletésért saját örökségéhez és hagyományaihoz előszeretettel visszanyúló alkotó minden kollekciója az egész életen át tartó önismereti út egy-egy fontos állomásának a leképezése.

A tavaszi-nyári darabok a valóságnak nevezett látható világ mögötti lét lehetőségeit keltik az Abodit viselőkön életre. A nő alapvető működésén, a lelke rezdülésein, állandó önreflexivitásában és a belső intuícióin keresztül mindig kapcsolatban van azzal a másik világgal, ha tudatosítja, ha nem. A tudatosítás felerősíti a lehetőségét, hogy a létezésének ezt a képességét jobban és jóra használja.
 
Az ilyen öltözékek, mint Abodi Dóra 2022 tavaszára és nyarára tervezett darabjai, felébresztik bennünk azt az énünk, aki minderre képes.
 

A tinikor felhőtlen tengerparti emléke találkozik itt a kis hableány eredeti történetének balladai végkifejletével, a népmesei motívumkörrel és az erdélyi boszorkányos legendák világával.
 
 
Lágy hullámok, íves formák, érzéki kagylómotívumok, halászhálót idéző textúrák, mind a lágyságba bújtatott erőt képviselik, ahogy azt az Abodi a nőkre vizionálta.
 

A ruhák kivitelezésében most is nagy hangsúlyt kapott a fenntarthatóság és a természetes anyagok használata. A szabászati bravúrok visszatérő eleme a sellő farok, a kagylóforma és a hullámos ívekkel szegett szélzárás.
 
 
A kötött lehetőségét is újragondoló Dóra a maxi kardigánt a melleket kihangsúlyozó kagylókkal és a most trendi vágott hatással értelmezi át; a hosszú ruhára szexi, kagylózsebeket applikál vagy hullámos gombolásban éleszti újra.
 
 
 
 
Dóra a bordázott kötött darabokkal tinikorunkat megidézve ujjatlan nadrágos kombót, szelíd galléros, mini szoknyás szettet, crop top és short összeállításokat álmodott nekünk a szezonra.
 
 
 
 
A luxus és csillogás világát a Swaroski kristályokkal kirakott darabok hozták el a kifutóra.
 
 
 
 
Kedvencem a couture, kézi csomózású bőrruha, melyben ősi bőrcsomózási módszert alkalmaztak. Mindezt kézzel festett fa karikákkal ötvözték, utalva a márka erdélyi gyökereire és a kézműves technikák iránti elkötelezettségre.
 
 
A kollekció hangsúlyos elemei még a látványos ékszerek és a kilencvenes éveket idéző válltáskák, a vegán bőr darabok és a plus size alkatokra formált könnyedségek.
 
 
 


 
 
 
 
Abodi Dóra 
 
________
Fotókredit: HFDA / The Sparkle Content 
 
Címkék: abodi



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek