Bezárás

Keresés

Bezárás

Amikor elhajlik a valóság egy másik dimenzióba - Orsoya Darchi Dinner & Robes est

Vanyovszki Mária

Június utolsó hétvégéjén Hajdúszoboszlóra figyeltek a hazai divatrajongók. Az Orsoya Darchi divatmárka idén negyedik alkalommal rendezte meg egyedi koncepciójú Dinner and Robes estjét, ami a divatot a gasztronómiával és egyedi show elemekkel ötvözi. A fürdővárosban megrendezésre kerülő programot idén egy budapesti sajtótájékoztató vezette fel. Ennek köszönhetően egyre többen érkeztek az eseményre a fővárosból is, hogy aztán egyik ámulatból a másikba esve szánják-bánják, hogy előző években nem mondtak igent a meghívásra.

Mi két éve jártunk először a márka rendezvényén, ami már akkor egy másik világba repítette a vendégeit.
 
Idén úgy fokozták tovább a hangulatot, mintha evilági tér-idő koordinátáink mellé megnyitottak volna egy dimenziókaput.
 

Orsolya és a férje egy olyan teret hoztak létre, ami intimitásában is pompázatos, és egészen különleges módon nyitja meg az emberek lelkét a kapcsolódásra.


Miközben “ruhákat adnak el”, két sokkal értékesebb dolgot nyújtanak:
 
élményt és találkozási lehetőséget hasonló lelkületű emberekkel.

Az este hangulatát megalapozó díszletek, az Orsoya Darchi ateliere-t övező ősfás liget, a fákat díszítő fények, a több méter hosszú, óriás fátyolként lebegő, leheletfinom kelmék, az ősi és modern hangulatot mesterien ötvöző zene alapozták meg a ráhangolódást a fokozatosan kibontakozó élményekre. 

A liget különböző pontjain váratlanul felbukkanó táncosok művészi performansza és a tükörruhába öltözött artisták produkciója érzékletesen vezette fel a modellek kifutós vonulásait.
 
 
A vacsoráról mindeközben Sárközi Ákos, Michelin-csillagos séf gondoskodott, aki nemcsak ételt készíteni tud, szavakkal is jól prezentálja a fogások történetét.
 
 
Felesége, Sárközi Éva festő modern képei izgalmas hátteret adtak a térnek. Igazi összművészeti élményben élvezhettük a fine dining ízeket.
 
 

De hogy a ruhákról is beszéljek…

Orsolya annak idején az alkalmi köntösökkel szerzett nevet magának a hazai designer palettán. A csipkék, tollak és selymek bűvöletét továbbra is érzi, miközben minden évben kipróbál valami újat is.
 
 
Tavaly a makramé és a csomózás, idén a bőrök és egyéb izgalmas anyagok kerültek fel a "szabóasztalra".
 
 
Az első körben prezentált harmincperces show az Orsoya Darchi klasszikus vonalának 2025-ös darabjait vonultatta fel, negyvenkét alkalmi öltözékkel, amikből - mint előző években is - kitűntek a zöld ruhák. Meg is jegyeztük páran, hogy Orsolya nagyon érzi a zöldet. Egy ilyen ruha egyszer még a filmvászonról is visszaköszönhet.


Atmosphere

A záró bemutatón a modellek tizenhárom futurisztikus összeállítást vonultattak fel. A Dűne filmek világát idéző öltözékekhez a fejdíszeket Kerényi Virág készítette, aki az első Dűne jelmezeinek alakításában maga is aktívan részt vett. Lady Jessica ikonikus megjelenéseit neki is köszönhettük. Az Orsoya Darchi show-ra még talán annál is látványosabb fejdíszeket hozott magával, mint amit a filmvásznon csodálhattunk meg.
 
 
 

A rendezvény Dress code-ja a föld színek köré épült, ezért kicsit mindannyian hozzátehettünk ahhoz az élményhez, ami az este látványvilágát meghatározta.

A múlt hagyományain tapasztalhattunk meg egy távoli jövőbe elképzelt ideális együttélést.
Az Orsoya Darchi márka új kollekciója ugyanis az ősi és a modern kombinációja mentén fogalmazódott meg. Kapcsolódik a földhöz, a természethez, a múlthoz, a rítushoz.

“A tervezőnő új kollekcióját a természetes anyagok, a hagyományos alapok, a naturális és attraktív színek változatossága jellemzi. A szabásvonalak és a kivitelezés formanyelve high-tech vizualitással egy olyan világot teremt, amely a science fictionok atmoszféráját megidézve kalauzol el az emberiség talán nem is olyan távoli jövőjébe... - áll a kollekció leírásában.

A múltat a jövővel összekapcsoló öltözéksor záróakkordjának megtestesült jelképe volt, ahogy a várandós kismama a varrónő nagymama emlékét is megidézve végigsétált a kifutón:
egyszemélyben képviselve a múltat, a jelent és a jövőt. 
 
 
______
Fotók: 
Porczió Norbert 
Bertli Zoli
Philip 
Jóbi Gergő
Chován Eszter
 
További képek az eseményről:
 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek