Bezárás

Keresés

Bezárás

Az évszázad találmánya: a Redy menstruációs bugyi!

Vanyovszki Mária

Anyáink tudnának mesélni, mekkora kényelmi találmányként robbant be az intimbetét, meg a tampon, hogy lányaink meg már azt tudják, mekkora szeméthegyet termelünk vele, ami ezer év alatt sem bomlik le.
 
Az, hogy havonta olyan ezer forintot költünk ilyen termékekre, talán jó a gazdaságnak, de nem jó a világnak.
 
Az is nagy dolog, ha a menstruációról egyáltalán őszintén beszélünk, mert a fejekben két véglet van: a ne látszódjon rajtad, hogy megjött, vagy a síró, hisztiző, mackónadrágos lányok csoportja.
 
Ahány nő, annyiféle igény, állapot, élmény, fájdalom! Tulajdonképpen egy olyan csodája ez a humán biológiának, ami minden hónapban emlékeztet az anyaságra, meg arra a ciklikus csodára, ami az élet.
 
Egy ideje kerestem már a környezettudatos megoldásokat, próbáltam például a kelyhet is, de nekem nagyon nem jött be. Ezért különösen megörültem, amikor Molnár Dóra this is Redy fehérneműiről hallottam. 
 
 
A bugyik, amik feketék.
 
Két típus van: a flow a könnyebb, a power az erősebb napokra.
 
  
 
Bár az első napomon legszívesebben csak feküdnék, a másodikon már nagyon érzem, hogy mozognék, és jelentem, tesztelve: túrázáshoz és táncoláshoz is tökéletes. Tulajdonképpen jobb, mint eddig bármi, hiszen úgy tudsz benne végigtolni egy többórás, vagy akár egész napos túrát, hogy nem kell semmit cserélni. A késő délutáni, őszi terasz partyn pedig úgy viseltem egy miniszoknyával, mint a legprofibb táncos bugyit. A fehérneműbe épített rendszer tökéletesen elnyel és tart. A jól megválasztott mérettel rendkívül kényelmes is. Kifejezetten ajánlom azoknak, akik a sportosabb, komfortosabb bugyikra szavaznak. Tényleg csak az úszáshoz nem tudom használni, de a szárazföldi mozgásoknál imádom.
 
A használattal és a mosással kapcsolatos részletek elérhetőek a márka oldalán, de igazából baromi egyszerű: 40 fokon mosható; öblítőt és vízlágyítót ilyenkor ne tegyetek a gépbe.
 
Kimatekoztam, hogy ha egy bugyi kb. 8.000 Ft, csomagban a hármas flow pakk 21.995 Ft, és saját 5 napos ciklus tapasztalatom alapján három flow és két power egy ciklus, akkor mindez kb. 3 év betétköltségének felel meg. Nem kevés, de megéri! Hisz nemcsak a saját kényelmem nyerem vele, de az unokáimra is gondolok, mivel mentesítem a Földet egy újabb környezeti tehertől.
Tegyünk így minél többen!



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek