Bezárás

Keresés

Bezárás

Hulladékmentes menstruáció: egy éve vagyok redy rajongó

Vanyovszki Mária

Kollégiumban laktam 13 lánnyal egy szobában, amikor először éreztem azt a fura hasfájást, ami azóta is atomóra pontossággal jelzi, hogy itt az idő.
 
Nem voltam felkészülve. A menza vacsora után azt hittem, valamit ettem, ami nem volt jó. Miután az ágyszomszédom lehurrogott, hogy a kajával márpedig nem volt semmi baj, majd a mosdóról visszatérve tőle kértem betétet, elégtétellel nyugtázta, hogy na látom, neki volt igaza.
 
Így kezdődött…
 
Tavaly szeptemberben viszont sok minden megváltozott. Az eldobható, környezetszennyező termékek helyett akkor már jó ideje kerestem a nekem való, hulladékmentes megoldást. 
 

Végül Molnár Dóra redy bugyijainál állapodtam meg.

 
A márka alapítójával készített interjúmat a Képmás oldalán olvashatjátok, első lelkes tesztem eredményét pedig itt, az oldalon.
 
Molnár Dóra  - This is redy
 
Az elmúlt közel egy év alatt a redy menstruációs bugyik konkrétan megváltoztatták az életem. Az, hogy reggel elindulok benne túrázni, és nemhogy nem kell betét-, vagy tamponcsere miatt megállnom, hanem szinte meg is feledkezem róla, hogy menstruálok, megfizethetetlen élmény.
 
 
Több órán át bírja, így repülőútra is a legkényelmesebb, leghigiénikusabb megoldás.
 
 
 
A redy fazonjait annyira szeretem, hogy már nemcsak menstruációkor viselem. Egy év alatt számtalan alkalom adódott, amikor praktikusabb választásnak bizonyult más fehérneműimnél. Otthoni viseletként végtelenül kényelmes, de hátizsákos, nyaraló cuccaim elengedhetetlen darabjává is vált. 
 
 
A legújabb trükköm, hogy mivel este is imádok szoknyákba öltözni, amikor hűvösebb az idő, a redy igazi bundabugyi viseletként biztosítja, hogy tuti ne fázzak föl. Dupla, okos anyaga és extra betétei ott védenek, ahol a leginkább kell.
 
Fotó: Kiszner Édua
 

Tavaly óta a redy paletta újabb fazonokkal bővült. A folyamatos termékfejlesztés mellett a márka védjegyévé váltak a retusmentes, testpoztív kampányok.

 
 
A csapat másik missziója, hogy edukatív jellegű blogbejegyzéseikben hiánypótló módon beszélnek tabunak minősített női témákról, a menstruáció körüli, soha ki nem mondott, egyéninek hitt, de nagyon is kollektív tapasztalatokról, a női nemi szervvel kapcsolatos elvárásokról, egyéb tévhitekről és megoszthatatlannak hitt kétségekről.
 
Ha lenne ilyen, hogy redy nagykövet, büszkén vállalnám a címet.
_______
Nyitóképet készítette: Kiszner Édua
Iznájar, Andalúzia
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek