Bezárás

Keresés

Bezárás

Ha az érzelmeidből készítenél magadnak öltözéket, a te ruhád milyen lenne? - Sentiments Couture

Vanyovszki Mária

Amikor a szerelmem után pár hónappal az apám is meghalt, a pszichológusom azt mondta: Mária, Kálmán legyen emlék, az apja pedig örökség.
 
Szeretteinket elgyászolni kemény fizikai és lelki munka, melyet ha alkotásba át tudunk emelni, olyan tárgyi, szellemi és emberi értékek születnek, melyben a kettő együtt él tovább: az emlék és az örökség.

A Sentiments Couture legutóbbi kollekciója egy ilyen alkotói tiszteletadásnak a mesteri megnyilvánulása.

 
Páratlan couture ruhái mellett a Sentiments-et két fontos dolog különíti el a többi hazai divatmárkától.
 
Az egyik, hogy a tervező, Joó Beatrix minden bemutatója végén munkatársával, Mariannal vonul végig a kifutón, hogy begyűjtse az elismerő tapsokat. A másik pedig, hogy Beának nincs olyan nyilatkozata, vagy kollekciója, amelyben valamilyen módon ne emlékezne meg mesteréről, Kovács Andorról.
 
 
A márka alapítója tíz éve hunyt el, és ennek a szomorú évfordulónak az apropóján Bea a szokásosnál is nagyobb dózisban hozta el nekünk mestere emlékét és tudását.
 
 
Andor régi szabásmintáit vette elő, amiket a mai trendekhez igazodva gondolt tovább, és változtatott az anyagokon, a szabásvonalakban, formálta a sziluetteket.
 
 
A megújítás során ugyanakkor arra is törekedett, hogy felismerhetőek maradjanak az egyes darabok. Hogy a közönség is lássa, értse miből mi lett, Bea az Andor alkotta öltözékek képeiből összeállított egy vetítést. Így elevenedtek meg a BCEFW kifutóján Andor ruháiban a jövőbe látó múlt alkotásai, Bea újraértelmezett öltözéksorában pedig a múltba révedő jelen trendjei egyszerre.
 
 
A Sentiments szlogenje, hogy olyan nőknek tervez, akik viselik az érzelmeiket, akiknek már sok minden történt az életükben, és mindezzel a tapasztalattal felvértezve a Sentiments ruháit is méltón tudják hordani.
 
 
A divathéten felvonultatott öltözéksorban romantikus, virágos, ugyanakkor merész szetteket láthattunk, látványos ívekkel, áttetsző formákkal, 3D csipkékkel és sok-sok csillogással. Színvilágában hangsúlyos volt a fekete, a csillogó ezüst és a lila különböző árnyalatai.
 
 
A megemlékezést még különlegesebbé tette az, hogy Bea meghívására Andor kedvenc modellje, Mészáros Zita is hazautazott Párizsból. A közel húsz éve a pályán dolgozó modell megjelenésével nemcsak megkoronázta az egész megemlékezést, de arra is figyelemfelkeltő példát mutatott, hogy nemcsak a 14-20 éves lányoknak van helyük a kifutón.
 
 
A Chanel egyik bemutatójának botrányára is reflektálva Bea még egy olyan csavart is betett a show-ba, hogy a nézők között Sentimentsben ülő hírességek az utolsó modell mögött felsorakozva szintén végigvonultak a kifutón.
 
 
Ezek után már csak az alkalmat várom, hogy magam is Sentiments ruhában pompázhassak.
 
________
Képek: Peter Jordanoff
 
Összes fotónk a kifutóról: 
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek