Bezárás

Keresés

Bezárás

Máriklári szakmai nap – Ahogy mi láttuk

Vanyovszki Mária

Carrie Bradshaw óta nincs az a divatrajongó, aki – legyen bármi is a foglalkozása – ne vágyna rá, hogy legalább egyszer a kifutóra lépjen. A Marie Claire szakmai napjának bemutatóin megjelenő ismert művészeink, sportolóink is évek óta élvezettel bújnak a modell szerepébe.

Idén Polgár Odett énekesnő indította a sort a Nude by Nubu modelljeként. Török-Illyés Orsolya a Cukovy első arca volt, Borbély Alexandra az Elysian kreációját mutatta be dívás vonulásával. A sok arcú Mucsi Zoltán Lakatos Sándor ruháiban formálta meg az általa elképzelt modell karaktert. Tenki Réka finom mozdulataival, szemérmes, ugyanakkor mégis nagyon hatásos, színésznős körbepillantásaival új jelentést adott Sármán Nóra csipke ruhájának. Jakabos Zsuzsanna határozott Tomcsanyi nőként vonult, Weisz Fanni bájos mosolya pedig még a The Four napsárga darabjait is túlragyogta.
 
A NUDE BY NUBU bemutatóját a márkától megszokott minimalista színhasználat és formavilág jellemezte. A darabok között találunk pufi dzsekiket és tollkabátokat, melyekben a letisztult, geometrikus formák mellett ezúttal egy izgalmas virágos ornamentika is megjelent.
 
 
 
   
 
A CUKOVY tavaszi-nyári darabjairól részletesen már írtunk itt. A képzőművészetből inspirálódott kollekció nagyon mai darabjai az utcai öltözet folyamatos megreformálására hivatottak. A címkék és skatulyák nélküli nők ruhatára.
 
   
 
Az ELYSIAN darabjait korábban elemeztük itt. A márka nosztalgikus tavaszi-nyári kollekcióját a finomságba bújtatott kacér nőiesség jellemzi. A húszas-harmincas évek fürdővilágának újragondolt nadrágjai, magasfényű, leheletkönnyű ruhák fekete, fehér és finom pasztell színekben.
 
   

A kizárólag fekete-fehérben alkotó, férfi és most már női darabokat is tervező Lakatos Sándor bemutatóján lézervágott anyagokkal, dekonstruktív, ill. uniszex megoldásokkal variálta a monokróm színhatást. A klasszikus szabászatot gyakran felforgató darabok között találunk ing jelleget hordozó nadrágot, férfiszoknyát vagy éppen férfi overált.
 
 
 
  
 
Az esküvői ruháiról ismert Sármán Nóra ezúttal a nászútra öltöztette fel menyasszonyait. A nagymamától örökölt anyagokat felhasználva, ill. abból inspirálódva egy a hatvanas évek Riviéráját is idéző ruhatárat állított össze. Részletes írásunk a kollekcióról itt.
 
 
 
 
Tomcsányi Dóri a rá jellemző retró hangulatért ezúttal a hatvanas évek tenisz világához nyúlt vissza. A szabásvonalakban, a nyomott mintákban és a színekben egyaránt megjelenik a múlt század szabadidős hangulata.
 
 
  
 
A THE FOUR fiatalos lendületét vibráló színekben és mesésen leomló anyagokban fejezte ki. Párosításaikban jól megfér egymás mellett a színes műszőrme, a Motivated pulóver, vagy a selyemruha és a bomber dzseki.
 
 
   
 

Fotók: Nerpel Nikoletta, Nerpel Photography
 
 
Összes képünk az estről:
 



Hírlevél feliratkozás
A hírlevélküldéssel kapcsolatos adatkezelési tájékoztatót elolvastam és tudomásul veszem

Hasonló hírek